Resepi buat mee goreng mamak dan mee hoon goreng yang sedap dan lazat

Hari ini saya ingin berkongsi resepi cara mebuat mee goreng mamak dan juga mee hoon goreng. Tentu anda biasa membelinya di kedai mamak atau restoran. “Mamak, Mee goreng mamak satu”. Asyik beli je. Tak nak cuba buat sendiri ke? Mudah je sebenarnya. Tentu lebih puas hati menikmati hasil dari air tangan sendiri. Anda juga boleh mengubah suai resepinya. Memang seronok.

Alhamdulillah saya telah menyiapkan ebook PERCUMA resepi dan cara buat mee goreng mamak dan mee hoon goreng. Semuanya diajar mengunakan gambar step by step. Mula-mula ingat nak buat video. Tapi kerana resepi ini diberi melalui borang opt in. Lebih mudah menggunakan ebook bergambar kerana senang untuk didownload.

mee mamak

Inilah mee goreng mamak yang bakal anda hasilkan. Memang lazat dan menyelerakan. Siap dengan mahkota mee mamak lagi. Yap anda akan turut diajar membuat mahkota mamak seperti di dalam gambar diatas. Ok ebook ini percuma je. Anda perlu dapatkan ebook percuma ini di dalam laman web web www.resepiroticanai.com. Borang untuk mendapatkan ebook percuma ini ada dibawah laman web web www.resepiroticanai.com



Email artikel ini pada rakan Email artikel ini pada rakan

Anda dialu-alukan :D

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda suka.
2. Anda dialu-alukan kongsi artikel ini dgn klik button di bawah artikel sahaja.
3. Anda boleh share url link atau nama laman web artikel di mana sahaja.
4. Utk button "Email Artikel ini pada rakan", anda boleh juga email kpd diri sendiri sebelum forward kpd rakan. (Boleh letakkan ruangan Email Anda dan Email Rakan dgn email id yg sama)
5. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.

Artikel Menarik Berkaitan:


Artikel Pilihan Blog Hairul.com:


Facebook Comments

comments

Comments

    • Hairul Hissam says

      benar tu.. mee goreng mamak gelap sikit kerana letak kicap pekat hitam..
      dalam resepi ni saya tak letakkan kicap pekat tu sahaja… kalo tak letak lagi sedap sebenarnya… tq… :D

  1. fifi says

    Salam khairul. Makin sedap kalau kena sinar uv kot. hehehe. . .ni kalau buka puasa dgn mee goreng khairul, insya-ALLAH pasti sedap kan. Anyway, tq 4 ur gud knowledge sharing. Selamat Berpuasa. . .

    • Hairul Hissam says

      wsalam cik fifi… he.he.he.. boleh jadik mee mamak mutan tu kena sinar uv….
      selamat berpuasa juga buat cik fifi.. semoga mee mamak nie menceriakan menu berbuka puasa nanti…

  2. maz says

    aslm,tq ALLAH kau tunjukkn aku blog hairul ni.ilmu ni amat mahal harganya.apa2 share lg k.tema kasih…

    • Hairul Hissam says

      Wsalam.. tq cik maz kerana sudi melawat blog saya…
      hanya serba sedikit ilmu dikongsi bersama..
      Syukran.. kalo cik maz sukakan info di dalamnya.. tq ya.. :D

    • Hairul Hissam says

      tima kasih kembali cik monira kerna sudi melawat blog saya..
      Saya mengalu-alukan pembelian dari cik Monira. tq ya.. :D

  3. says

    Saya biasa juga buat mee goreng tp mee mamak kena makan kt kedai mamak.hehe.

    Barulah saya tahu nk buat “mahkota” yg kat atas tu macam tu caranya. Tak de la susah. dah tahu teknik boleh la buat nanti. Tq hairul ya.

    pst : Salam Ramadahan. semoga ia membawa 1000 rahmat dalam kehidupan kita dgn amalan yg dilakukan.

    • Hairul Hissam says

      benar tu cik mekar… mudah je buat mahkota mamak sebenarnya…
      sebenarnya kebanyakkan jenis makanan mudah dibuat jika tahu caranya… tq cik mekar.. :)

    • Hairul Hissam says

      Baru taw, en. titan suka memasak juga ya.. he.he.he…
      tentu sedap tambah tahu yg dipotong kecil dan goreng terlebih dahulu… tq bro :D

  4. raja halida says

    salam, maaf lm x bk email. email sy kn hijack dan sy xleh bk email. sy mta maaf jk sape2 dlm contact list sy trime email mengatakan sy stranded kat cyprus n perlukan duit. tu semua tipu…sy ada di malaysia sepanjang ramadan dan raya….jual taufufah dan air soya.dpt rm800!

    harap semua berhati2 jk ade org (sedara ke kengkawan) konon nak mta pertolongan duit….call dulu tuk check betul or tidak.

    kalau ade cd baru bgtau ya sbb sy xleh gn email sy buat ms ini…gn facebook sy ya. gn nama saya :rajahaldia

    • Hairul Hissam says

      Wsalam, saya banyak juga terima email yang bukan2. Bukan sahaja dari Puan Halida tapi dari pembeli yg lain. Bila saya baca isinya lain macam je, saya akan terus delete. Sebab saya tahu, email tersebut bukan dari pembeli saya. tapi dari orang lain yg menggunakan contact list dalam menghantar email palsu ini. Semuanya menggunakan program auto. Semoga kita lebih berhati-hati dengan email2 spt ini…

  5. Jue says

    salam..da bc n mudah fhm coz de sertakan gambo..
    sy egat nk wat bihun sbb cik abg kt xsuke mee..
    cuma nk tny ckit, de pendapat ckp bihun xsedap klu rendam guna air panas, nnt lembik..de yg ckp lg elok rendam gan air panas..konpiusss..
    leh tlg gi pendapat..sorila lari tajuk ckit..

    • Hairul Hissam says

      Ia bergantung pada citarasa kita. Biasanya orang rendam guna air biasa sahaja. tapi perlu rendam lama..
      kalo nak cepat.. rendam dengan air panas atau rebus. Ia lebih lembut. Tapi jangan lama sangat nanti lembik sangat…
      saya suka yang direbus kerana lebih lembut.. terpulang pada citarasa cik.

      • sarina says

        salam,saya dah cuba buat mee goreng mamak ni…saya dah masak guna bihun, tetap sedap..terima kasih hairul kerana berkongsi ilmu..

  6. yana says

    Salam.. saya nak beli ebook taufufah..belom bankin dlm maybank lg.. macam mana nak ambil resepi kek batik tu.. masukkan emel tp dia error ja.. huhuhu.

    • Hairul Hissam says

      wsalam.. Oh yg kek batik tu percuma jeee. masukan nama dan alamat email dan klik button submit.. dia akan hantar ke email cik.. :D

    • Hairul Hissam says

      elok bro try buat kita panduan ebook saya tu…
      ramai juga suami2 yg contact saya kata family dia puji dia buat mee goreng ikut panduan nie.. rugi tak cuba bro. heee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *