Resepi buat mee goreng mamak yang sedap dan lazat

Tentu anda biasa membelinya di kedai mamak atau restoran. “Mamak, Mee goreng mamak satu”. Asyik beli je. Tak nak cuba buat sendiri ke? Mudah je sebenarnya. Tentu lebih puas hati menikmati hasil dari air tangan sendiri. Anda juga boleh mengubah suai resepi mee goreng mamak mengikut selera anda. Tu yang best tu. Memang seronok.

mee mamak

Inilah mee goreng mamak yang bakal anda hasilkan. Memang lazat dan menyelerakan. Siap mahkota mee mamak lagi. Yap, resepi mahkota mamak turut diberikan. Semuanya diajar mengunakan gambar step by step di dalam bentuk ebook. Ok ebook ini percuma je. Anda hanya perlu masuk laman web www.rahsiabun.com dan borang ebook percuma ini ada di bahagian bawah sekali. Anda hanya perlu masukkan nama dan alamat email. Seterusnya ebook tu akan dihantar terus ke email anda.

Testimonial Resepi Mee Goreng Mamak

testimonial tips mee goreng mamak

Nie testimonial pembaca. Cuma nasihat saya, sebelum menggunakan apa jua sos, rasa dulu dengan lidah. Manalah tahu sos tu dah tersimpan lama atau kurang sedap. Elok sangat guna brand Life. Sos tiram brand Life pun sedap dan boleh dimasukkan dalam mee goreng mamak. Resepi nya pun boleh diubah mengikut citarasa anda.

Sebenarnya mee goreng mamak nie hitam lagi sebab menggunakan kicap hitam pekat. Cuma saya terlupa brand apa yg digunakan semasa kerja memasak dulu. Kalau silap brand memang kurang sedap lee. Alaa tak letak pun tak pe. Dalam ebook tu, ada cara buat mahkota mee mamak. Mahkota nie diletakkan di atas mee goreng mamak. Manakala di tepinya dihias dengan salad cincang. Saya terlupa nak muatkan tentang salad tu.

Ebook dan resepi mee goreng mamak ini percuma jee. Masuk laman webwww.rahsiaputu.com dan borang ebook percuma ini dibahagian bawah sekali. Anda hanya perlu masukkan nama dan alamat email. Seterusnya ebook tu akan dihantar terus ke email anda.



Email Rakan Email Rakan   
Anda Di Alu-Alukan

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda sukakannya.
2. Anda boleh kongsi artikel dgn klik button share di atas atau share url link
3. Untuk button "Email Rakan", anda boleh email kepada diri sendiri terlebih dahulu dan kemudian forward kepada rakan anda.
4. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.


Jom Sertai Fanpage Blog Ini
Anda akan dapat resepi percuma dan artikel terbaru.
Hanya klik button Like Page dibawah:


Nak TAMBAH INCOME Dgn BISNES MAKANAN???
Persediaan Terbaik Jika Anda Dibuang Kerja



Jom Belajar Bisnes Bun, Pau Dan Pizza, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Kek & Deco, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Putu Piring, Bambu dan Mayam. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Air, Dadih dan Dessert Hotel. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Roti Canai Dan Murtabak. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Cakoi dan Donut. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Taufufah dan Air soya. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Buat Website dan Grafik. Klik Disini >>>


Ruangan Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. nampak best, ce try dulu.

  2. ni bukan mee goreng mamak…klau mee goreng mamak warna dia lain…gelap sikit…

    • benar tu.. mee goreng mamak gelap sikit kerana letak kicap pekat hitam..
      dalam resepi ni saya tak letakkan kicap pekat tu sahaja… kalo tak letak lagi sedap sebenarnya… tq… 😀

  3. dh bce ebook mee goreng mamak, insya Allah ade mase nti nk cube…hehe

  4. Salam khairul. Makin sedap kalau kena sinar uv kot. hehehe. . .ni kalau buka puasa dgn mee goreng khairul, insya-ALLAH pasti sedap kan. Anyway, tq 4 ur gud knowledge sharing. Selamat Berpuasa. . .

    • wsalam cik fifi… he.he.he.. boleh jadik mee mamak mutan tu kena sinar uv….
      selamat berpuasa juga buat cik fifi.. semoga mee mamak nie menceriakan menu berbuka puasa nanti…

  5. Siti Nor Azila Jalil

    Nk try lh, psl slma ni x ‘teror’ sgt wat mee goreng…

  6. aslm,tq ALLAH kau tunjukkn aku blog hairul ni.ilmu ni amat mahal harganya.apa2 share lg k.tema kasih…

    • Wsalam.. tq cik maz kerana sudi melawat blog saya…
      hanya serba sedikit ilmu dikongsi bersama..
      Syukran.. kalo cik maz sukakan info di dalamnya.. tq ya.. 😀

  7. TQ saya sangat bangga dgn hairul , banyak ilmu yg saya dpt saya nak beli pekej roticanai ok boleh

    • tima kasih kembali cik monira kerna sudi melawat blog saya..
      Saya mengalu-alukan pembelian dari cik Monira. tq ya.. 😀

  8. Saya biasa juga buat mee goreng tp mee mamak kena makan kt kedai mamak.hehe.

    Barulah saya tahu nk buat “mahkota” yg kat atas tu macam tu caranya. Tak de la susah. dah tahu teknik boleh la buat nanti. Tq hairul ya.

    pst : Salam Ramadahan. semoga ia membawa 1000 rahmat dalam kehidupan kita dgn amalan yg dilakukan.

    • benar tu cik mekar… mudah je buat mahkota mamak sebenarnya…
      sebenarnya kebanyakkan jenis makanan mudah dibuat jika tahu caranya… tq cik mekar.. :)

  9. selalu buat..letak tahu lebih. hehe..memang suka makan tahu kalau masak mee goreng mamak. hehe..

    • Baru taw, en. titan suka memasak juga ya.. he.he.he…
      tentu sedap tambah tahu yg dipotong kecil dan goreng terlebih dahulu… tq bro 😀

  10. salam, maaf lm x bk email. email sy kn hijack dan sy xleh bk email. sy mta maaf jk sape2 dlm contact list sy trime email mengatakan sy stranded kat cyprus n perlukan duit. tu semua tipu…sy ada di malaysia sepanjang ramadan dan raya….jual taufufah dan air soya.dpt rm800!

    harap semua berhati2 jk ade org (sedara ke kengkawan) konon nak mta pertolongan duit….call dulu tuk check betul or tidak.

    kalau ade cd baru bgtau ya sbb sy xleh gn email sy buat ms ini…gn facebook sy ya. gn nama saya :rajahaldia

    • Wsalam, saya banyak juga terima email yang bukan2. Bukan sahaja dari Puan Halida tapi dari pembeli yg lain. Bila saya baca isinya lain macam je, saya akan terus delete. Sebab saya tahu, email tersebut bukan dari pembeli saya. tapi dari orang lain yg menggunakan contact list dalam menghantar email palsu ini. Semuanya menggunakan program auto. Semoga kita lebih berhati-hati dengan email2 spt ini…

  11. salam..da bc n mudah fhm coz de sertakan gambo..
    sy egat nk wat bihun sbb cik abg kt xsuke mee..
    cuma nk tny ckit, de pendapat ckp bihun xsedap klu rendam guna air panas, nnt lembik..de yg ckp lg elok rendam gan air panas..konpiusss..
    leh tlg gi pendapat..sorila lari tajuk ckit..

    • Ia bergantung pada citarasa kita. Biasanya orang rendam guna air biasa sahaja. tapi perlu rendam lama..
      kalo nak cepat.. rendam dengan air panas atau rebus. Ia lebih lembut. Tapi jangan lama sangat nanti lembik sangat…
      saya suka yang direbus kerana lebih lembut.. terpulang pada citarasa cik.

      • salam,saya dah cuba buat mee goreng mamak ni…saya dah masak guna bihun, tetap sedap..terima kasih hairul kerana berkongsi ilmu..

  12. Salam.. saya nak beli ebook taufufah..belom bankin dlm maybank lg.. macam mana nak ambil resepi kek batik tu.. masukkan emel tp dia error ja.. huhuhu.

  13. Emm pernah gak makan..tapi tak tahu lah sama ke tidak dengan yang mamak buat..hehe..kat sini susah nak jumpa kedai mamak..

  14. Emm kalau isteri saya buatkan ni mungkin tak sesedap yang bro buat.hehe…

    • elok bro try buat kita panduan ebook saya tu…
      ramai juga suami2 yg contact saya kata family dia puji dia buat mee goreng ikut panduan nie.. rugi tak cuba bro. heee

  15. wah.. nampak sedap mee goreng mamak tu..

  16. tentang mee mamak yang paling sedap nih mama teringat pada mee mamak yang pernah mama makan kira-kira 22 tahun yang lalu…sedap sesangat. masa ngandungkan anak ke 3 hari tuh puas mama dok try merata-rata kedai mamak nak cari mee goreng mamak yg sedap tapi tak jumpa kempunan jugaklah..last2 buat sendiri. Mee goreng mamak nih kalau nak lagi sedap..letakkan limau nipis -untuk bau wangi dan sayur salad yang diracik halus…mesti enjoy habis…siapa ye boleh suggest kedai makan mee goreng mamak yang mana paling best. dulu mama makan kat restoran yang dibuka di Dayabumi Kuala Lumpur bersebelahan McDonalds 22 tahun lalu…

  17. sharifah nooraini

    saya suka dan dah cuba n mmg sedap. tk ye En Hairul

  18. sabariah ibrahim

    saya berminat dengan resepi yang dipamirkan terutama mee mamak, pasti saya akan mencubanya.

  19. nak cuba, menarik nampak

  20. terima kasih resepinya

  21. Boleh hantarkan kat email sy x…resepi kek batik ngan me horeng mamak..

    • Cara mendapatkan ebook kek batik ada diberitahu dalam artikel diatas. ia akan dihantar secara automatik selepas isi nama dan email. tqvm..

  22. sy dh buat resepi kek batik tu..memang sedap!!
    lepas ni nak try buat mee goreng mamak plak
    trima kasih diatas resepinye..

  23. KHALID BIN MUSA

    mudah2an ianya menjadi ilmu yang manfaat .

  24. saya nk cuba masak utk isteri & anak2 saya, asyik membeli je…pengsan saya dibuatnye..hee..hee

    • bagus tu masak sendiri. lebih sihat dan lebih jimat.. Nanti ada duit lebih boleh laaa melancung pula. heee

error: Content is protected !!