Cara membuat Air Soya dan Taufufa (Tau Fu Fah) untuk dijual

Tentu anda pernah menikmati hidangan Taufufah yang diperbuat dari kacang soya. Rasanya yang lembut dan berair sungguh enak dimakan pada bila-bila masa. Tambahan lagi taufufah ini boleh dinikmati dalam keadaan panas atau sejuk. Memang best.

Tahukah anda cara membuatnya amat mudah. Hanya empat bahan sahaja yang diperlukan iaitu Kacang Soya, Tepung Jagung, GDL/Sekko (serbuk membuat taufufah) dan Air. Ya hanya 4 bahan untuk hidangan taufufah yang lazat ini. Manakala kosnya amatlah rendah. Sekilo kacang soya RM3.00 dapat menghasilkan setong besar taufufah. Barulah puas menikmatinya.

.

taufufah

.

WAh… ini bukan sekadar taufufah. Malah aneka hidangan taufufah yang menyelerakan. Taufufah Cendol, taufufah air gula tebu, taufufah krim karamel dan banyak lagi. Jom pelajari membuatnya di www.rahsiataufufah.com

Tonton dulu video ANEKA TAUFUFAH di bawah

Dapatkan segera di www.rahsiataufufah.com

.



Email artikel ini pada rakan Email artikel ini pada rakan

Anda dialu-alukan :D

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda suka.
2. Anda dialu-alukan kongsi artikel ini dgn klik button di bawah artikel sahaja.
3. Anda boleh share url link atau nama laman web artikel di mana sahaja.
4. Utk button "Email Artikel ini pada rakan", anda boleh juga email kpd diri sendiri sebelum forward kpd rakan. (Boleh letakkan ruangan Email Anda dan Email Rakan dgn email id yg sama)
5. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.

Lagi Artikel MENARIK Blog Ini:


Facebook Comments

comments

Comments

  1. Fauziah Kassim says

    Salam….Anak saya amat menggemari Taufufah dari kecil…Kini kami menetap di Sarawak ,susah utk cari Taufufah Islam di sini.Bila terlihat di email tentang cara mudah utk membuat resepi Taufufah dengan mempelbagaikan rasanya saya tidak berlenggah terus membeli ebook tersebut…
    Ebook ini memang bebaloi & cara yg di ajar pun mudah di pelajari lebih-lebih dgn bantuan video yg menunjukkan secara terperinci setiap langkah proses pembuatan Taufufah.. Saya berjaya buat taufufah dan sedap…
    Ada juga tips-tips penggiraan dlm pembuatan Taufufah andai nak berniaga….
    Saya rasa ebook “Rahsia resepi Taufufah” ini amat sesuai utk semua golongan, terutama utk yg ingin berniaga.Yang ada anak kecil serta org tua, boleh buat resepi Taufufah yang sedap serta berbagai cara…Memang best…

  2. azamramli says

    Alhamdulillah…kami sekeluarga mengucapkan terima kasih kepada Sifu Hairul..kami telah mencuba menggunakan e-book yang dibeli itu…memang berbaloi…cara serrta teknik penghasilan paling mudah beserta video bagi setiap step..mudah faham..apatah lagi bukan e-book sahaja yang dikirimkan tetapi banyak panduan untuk tips bisnes di pasar malam serta sukatan serta contoh bahan membuat taufufah ada dikirimkan bersama ..memang jadi..memang CUN..insyallah akan terus mengikuti panduan melalui blog Sifu…kami sekeluarga gembira dan puas hati dengan e-book yang begitu murah dan boleh buat affilet lagi….terima kasih….Normadiah

  3. maisara says

    salam…tahniah dan terima kasih kepada en Hairul kerana telah menghasilkan ebook Rahsia Taufufah. Dengan adanya ebook ini, saya berjaya menghasilkan taufufah yang sedap dan licin. Semua ahli keluarga saya menyukainya. Saya tidak menyangka taufufah dapat dihasilkan dengan cara yang amat mudah dengan kos yang rendah dan dapat dipelbagaikan rasa. Cara pengiraan kos untuk berniaga taufufah juga diberikan. Sekali lagi diucapkan terima kasih kepada en Hairul.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam, terima kasih Cik Maisara kerna sudi memberikan testimonial. Benar tu cik maisarah, membuatnya memang mudah jika kena caranya.. tq ya :D

  4. Rosli Umar says

    Salam , terlebih dahulu saya nak ucapkan terima kasih saya kepada En. Hairul kerana telah menulis e book Pakej Lengkap Rahsia Taufufah . Saya memang menggemari taufufah dan bila terjumpa laman web http://www.rahsiataufufah.com saya tak berfikir panjang untuk membelinya . Sehari kemudian Pakej Lengkap Rahsia Taufufah sampai ke rumah saya dan saya terus membacanya dan melihat video-videonya , memang berbaloi . Pelbagai topik di sentuh dan di sediakan video yang jelas dan mudah di fahami kerana setiap langkah di paparkan melalui video .

    Saya pun telah mencuba membuat taufufah saya sendiri , alhamdulillah menjadi , sedap dan lembut …. tak sangka saya dah boleh buat taufufah saya sendiri . Yang paling bestnya bukan satu jenis taufufah boleh kita belajar malahan pelbagai lagi jenis taufufah yang boleh kita pelajari dari ebook ini … sekali lagi saya katakan memang berbaloi memiliki ebook ni .

    Kepada yang nak berniaga juga di berikan tips yang berguna bagaimana nak mengoptimakan keuntungan …. jadi saya memang sarankan kepada sesiapa yang berhajat untuk menjalankan bisnes taufufah , segeralah dapatkan Pakej Lengkap Rahsia Taufufah ini ….

  5. says

    Yummy Yummy Yummy! . Unbelievable my first homemade taufufah so delicious. . Family saya tak henti-henti memuji taufufah dari hasil tangan saya sendiri..hehehe. My dad cakap tak perlu lagi beli taufufah di kedai buat sendiri lagi sedap.. Yang paling best tak sangka taufufah ini boleh dijamu dengan pelbagai aneka rasa seperti taufufah cendol, taufufah kek karamel dan mcm-mcm lagi.. Video ebook En Hairul ini banyak mengajar saya cara-cara dan langkah-langkah yang sangat mudah untuk saya ikuti bagi menghasilkan taufufah dengan lancar. Tips dan teori yang sangat lengkap membantu untuk menghasilkan taufufah yang licin, cantik, halus dan sedap. Segala rahsia taufufah ada di ebook ni. Di dalam video ebook ni juga ada mengajar cara untuk memulakan perniagaan taufufah ini memberikan saya satu kelebihan idea untuk memulakan perniagaan taufufah secara kecil-kecilan..

    Terima Kasih En Hairul.

    • Hairul Hissam says

      he.he.he.. memang yummy..yummy… tq cik Amelia atas testimonial yang diberikan..
      saya gembira keluarga cik amelia menyukai… thanks ya… :D

  6. Mohd Farid says

    Saya sekeluarga adalah peminat taufufah. Pernah juga terfikir untuk cuba hasilkan taufufah sendiri, tapi terpaksa dibatalkan kerana berpandangan yang menghasilkan taufufah pasti sukar dan memenatkan.

    Setelah mendapatkan ebook Rahsia Taufufah ini, pandangan saya meleset sama sekali. Dengan nota lengkap beserta video langkah demi langkah dan pelbagai tips berguna..penghasilan taufufah tidaklah sesukar yg disangka! Saya juga terfikir untuk memulakan perniagaan kecil-kecilan. Selepas ini saya tidak perlu beli di pasar malam lagi. Dengan modal yang minima beserta teknik dan tips berguna yang dipelajari dalam ebook, saya kini dalam proses untuk membuka gerai berdekatan dengan tempat tinggal saya menjual pelbagai makanan serta taufufah.

    Jika saya boleh, anda juga boleh! :)

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih En. Farid atas testimonial yang diberikan. Saya amat menghargainya :D ..
      Wah, dah nak mula bisnes. sonok saya dengar. Semoga bisnes en. Farid berjaya dan terus berjaya.. tahniah :D

  7. nor sharizah says

    slm. Seronok, teruja dan gembira apabila saya berjaya membuat taufu fah. Saya pernah beberapa kali mencuba berdasarkan resepi dan cerita kawan2. Tapi malangnya percubaan demi percubaan, semuanya hampa. Apabila saya terbaca rahsia taufu fah dr saudara Hairul, tanpa berlengah masa, terus saya membeli cd tersebut. Alhamdullilah, akhirnya menjadi taufu fah saya dengan sekali cuba berpandukan resepi dan video tersebut. kini, saya boleh menikmati taufu fah buatan sendiri tanpa ragu-ragu lagi mengenai bahan2 yang dimasukkan ke dalam taufu fah. Tambahan pula di tempat saya memang sukar sekali untuk mendapatkan taufu fah ini.

    • Hairul Hissam says

      wslm. tahniah Cik Sharizah. Semoga hidangan taufufah menceriakan hari cik sekeluarga. terima kasih atas testimonial yang diberikan :D

  8. shaiful says

    terima kasih byk2 kpd sifoo hairul.akhirnya dpt juga merasa taufufah buatan sendiri.bukan senang nak dpt ilmu ni.saya bagi 5 bintang kpd ebook anda kerana tak ramai nak berkongsi ilmu pengetahuan mcm ni.teruskan usaha anda…

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih en. shaiful kerna sudi mendapatkan video ebook taufufah.
      semoga ilmu ini dapat menceria seisi keluarga en. shaiful.. tq ya. :D

  9. Adznan Suradi says

    Assallam Hairul,
    Saya telah memiliki video Ebook Rahsia Taufufah dan telah pun mencuba membuat taufufah berpandukan pada ebook tersebut. Memang mudah sekali melakukannya. Peralatan pun saya gunakan apa yg ada didapur rumah saya. Untuk memerah air soya selepas dikisar saya gunakan penapis teh yg diperbuat dari kain yg biasa digunakan dikedai-kedai mamak utk buat teh tarik. Tak sempat nak beli t shirt baru utk memerah & menapis. Tetapi hasilnya tetap menjadi!Memang mudah!
    Hampas kacang soya yg telah diperah patinya kemudian saya kisar sekali lagi dan buat ikut langkah-langkah yg sama tetapi utk dijadikan air soya.Hasilnya minuman air soya yg cukup berperisa.
    Saya telah berikan sedikit taufufah yg saya buat sendiri itu kepada jiran sebelah. Bangganya saya kerana mereka dan juga anak-anak serta isteri saya memuji kelazatan taufufah yang saya hasilkan.
    Ilmu yang diperolehi dari Video Ebook Rahsia Taufufah memang berbaloi. Terimakasih Sifu Hairul.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam En Adznan,

      Gembira saya en Adznan berjaya membuat air soya dan taufufah. Dan terima kasih juga di atas testmonial yang diberikan.. Amat dihargai. :D .. tq ya..

  10. syikin88 says

    salam…..terima kasih pada en hairul. kini sy telah berjaya membuat taufufah dengan sendirinya..mak, ayah dan 1 family dapat rasa taufufah yang saya buat iaitu taufufah cendol..mmg jd..mmg sedap…

    nasib baik terdetik dihati nak beli Video Ebook Rahsia Taufufah..sangat memuaskan hati..satu persatu diajar cara membuatnya..sangat mudah dan lazat..

    kami 1 FAMILY sukakan taufufah!!!…:)

    • Hairul Hissam says

      Wsalam, tahniah cik syikin kerana berjaya membuat taufufah. Tima kasih juga atas testimonial yg diberikan.. tq ya. :D

  11. says

    Salam sejahtera pada,..sebenarnya saya dah hampir setahun saya menjalankan perniagaan air soya ni…dan saya tidak mempunyai banyak masalah untuk menghasilkan air soya yang enak dan berkualiti…namun yang demikian, saya sampai sekarang saya masih belum berjaya untuk menghasilkan taufufah yang betul betul menjadi…banyak jugak saya bertanya pada peniaga-peniaga taufufah yang bejaya namun biasa la… ilmu perniagaan ni susah sikit orang nak kongsi…masalah yang sering saya hadapi adalah dari segi kuantiti bahan yang diperlukan untuk sesuatu resepi… e-book rahsia taufufah di websitenya nampak agak meyakinkan…dan sangkaan saya tidak meleset…

    • Hairul Hissam says

      Terima kasih en Ihimran atas testimonial ikhlas ini.
      Semoga taufufah ini menambah lagi produk jualan en. Ihimran sedia ada…
      dan menambah keuntungan daripada… Semoga terus berjaya :D

  12. rosniah says

    Tq En.Hairul,saya telah dpt membuat taufufa yg saya suka,cara membuatnya pun mudah dan senang difahami,memang berbaloi e-book tu,semoga kita dapat berkongsi byk lagi ilmu dlm bidang masakan.

  13. Juli says

    Terima kasih yang tidak terhingga kpd En. Hairul.Akhirnya saya berjaya menghasilkan taufufah yang enak.Air soya pula sentiasa dibuat sebagai minuman untuk kami sekeluarga, memang enak.
    Dengan paparan video di dalam rahsiataufufah,step by step mudah utk saya ikuti.Semasa cuti raya cina tempohari,saya ada membawa bersama taufufah& air soya sewaktu balik ke kampung suami, ramai saudara-mara yang memuji.

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih Puan Juli kerana sudi memberi testi ini.
      Semoga keluarga dan saudara mara Puan Juli terus ceria dan gembira bersama hidangan aneka taufufah ini.
      Semoga menjadi ingatan yang berkekalan… :D

  14. Azmi Ismail says

    Alhamdulillah, saya telah berjaya menghasilkan Taufufah yang sedap dan lembut pada percubaan yang pertama. Hanya ikut panduan sebagaimana yang di sediakan, hasilnya taufufah memang menjadi.

    Cepat, Mudah dan Menguntungkan. Lepas ni tak perlu beli taufufa dan air soya lagi.

    Terima kasih banyak-banyak En. Hairul.

  15. izwan says

    Mula-mula teragak-agak nak beli, betul ke lepas baca Ebook ni , saya dah boleh buat taufufah….

    Namun, Alhamdulillah, dgn penerangan ebook yg jelas dan video yg teramat-amat jelas, baru saya tau senang je nak buat taufufah ni… bukan taufufa je, air soya pun dah boleh buat (favorite bini saya ni… hehe)

    Insyaallah, tgh memantapkan ilmu2 dr video ebook ini… nnti sket lg nak wat bisness plak…. owh! nak balik wat taufufa lagi… nak try taufufa cendol lak. hehehe ;)

    Thanks sifu hairul utk tunjuk ajar

    • Hairul Hissam says

      Terima kasih en Izwan di atas testi yg diberikan…
      Saya doakan en berjaya memulakan bisnes taufufah kelak..
      insyaAllah berbaloi… tq ya…

  16. dayang says

    ASM..s requested…sy tulis balik ape yg sy komen dlm fb tempoh hr…sy nie mmg hantu taufufa…kalau gi paso mlm, mmg beli stok tuk sminggu…sekrang dh bleh wat sendri…lg sodap,lembut dn gebu..so,berbaloilah beli ebook nie…n tq gak for resepi kek batik n ais krem goreng..mmg power!!!bertambah lar 3G sy (gemuk,gebu,gempal)he3!!pasnie xsabo plak nk cuba resepi cakoi…go..go..chayokkk..

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih cik dayang kerna sudi tulis semula testinya di blog saya….
      kat laman web tu rasernya cukuplah lima testi dari fb….
      semoga bertambah gebu dan sihat cik dayang.. he.he.he tq ya..

  17. Ros says

    setelah mendapat e-book tersebut, saya dan keluarga memang excited mencubanya.
    Dengan resipi dan cara penyediaan yang mudah di samping bantuan video, saya berjaya menghasilkan taufufah yang selama ini tidak pernah saya impikan akan berjaya membuatnya sendiri. ini kerana selama ini bagi saya untuk membuat taufufah amatlah susah dan memerlukan alatan tertentu.
    walaupun belum mencuba kesemua resipi untuk taufufah tersebut, bagi saya ia sudah cukup berbaloi. i.allah jika diizinkan Allah dan dipermudahkan-Nya, saya sekeluarga ingin menjualnya secara kecil-kecilan.

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih cik ros atas testi ini..
      Saya doakan cik ros dapat memulakan bisnes air soya dan taufufah kelak.. InysaAllah…

  18. rubiah binti salleh says

    Alhamdulillah, saya dah pun berjaya membuat taufufah sendiri. Saya rasa suka sangat sebab anak2 sukakanya. Apa yang paling mengembirakan hati saya bila anak2 puji masakan saya. Terima kasih kepada En Hairul kerana sudi berkongsi ebook tersebut.

    • Hairul Hissam says

      Anak-anak memang suka taufufah ni puan rubiah. sebab rasanya lembut dan manis….
      tima kasih cik rubiah .. semoga terus ceria bersama hidangan taufufah.. tq ya..

  19. mohdzuhir says

    Alhamdulillah, syukur kpd Allah s.b.t, akhirnya brjaya juga sy membuat taufufah,tiada alasan lg utk mengatakan tidak pandai, mmg betul2 berbaloi sy membeli ebooks rahsiataufufah,stinggi2 terima kasih kpd Mr.Hairul, smoga sntiasa dirahmati dan diberkati dgn ilmu yg sudi dikongsikan bersama, semoga Mr. Hairul dpt keluarkan lg ebooks yg lain2 lg. trima kasih

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih kembali en. Zuhir. InsyaAllah saya akan terus berkongsi ilmu dan produk yg memberi manfaat bersama.. Tq ya :D

  20. hisham says

    Terima kasih pada en Hairul atas ilmu yang diberikan.Saya telah berjaya membuat taufufa tersebut pada cubaan pertama mengikut apa yang telah diajarkan dr ebook tersebut.Sebelum ini taufufa yang saya buat mudah pecah..Dan akhir sekali , sekali lagi saya ucapkan berbanyak terima kasih pada en Hairul…

    • Hairul Hissam says

      Tahniah En. Hisham atas kejayaan membuat taufufah.
      dan terima kasih juga kesudian meluang masa menulis testi ini..
      tq ya.. :D

  21. Hazlina says

    thanks a lot Hairul,byk maklumat yg sy dpt melalui blog hairul ni..sebab dr sini juga sy dpt belajar buat taufufah untuk pertama kalinya,..alhamdulillah menjadi,insyaallah lain masa sy nk cube buat taufufah + cocktail(buah),..xingat plak name die..huhu.

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih kembali Cik Hazlina kerna sudi membaca artikel disini dan membeli pakej taufufah..
      dan tahniah juga kerana telah berjaya membuat taufufah….
      oh..itu taufufah jagung koktel… tq ya :D

  22. mohd.esham says

    assalamualaikum, pertama sekali saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada en.hairul kerana mewujudkan ebook rahsia taufufah ini..setelah saya melihat tanpa berlengah saya telah membelinya,namun bila mendapat ebook ini usaha pertama saya gagal,akan tetapi dgn perkhidmatan selepas jualan en.hairul yg saya anggap cemerlang dan terbaik beliau membimbing saya melalui email yg saya ajukan kepada beliau dan saya diberi petunjuk sehingga saya berjaya..kepada diluar sana yg masih belum pandai membuat taufufah namun meminati makanan ini,terus la beli ebook rahsia taufufah kepada en.hairul.kerana anda pasti tidak akan menyesal kerana perkhidmatan en.hairul semasa dan selepas jualan memang tip-top bagi saya…disini saya menulis bukan untuk menipu namun luahan ikhlas saya kerana setelah percubaan pertama tidak menjadi saya kecewa dgn ebook yg saya beli ini tapi saya tidak putus asa dan menghantar sms kpd en.hairul dan ternyata en.hairul insan yg bertanggungjawab dan telah mengajar saya walau secara maya tapi segala petua dan tunjuk ajar membuatkan saya berjaya sekarang…tahniah dan jutaan terima kasih kepada en.hairul…teruskan usaha anda…

    • Hairul Hissam says

      Terima kasih en.esham diatas testimonial ini.
      InsyaAllah saya akan terus membantu pembeli
      kerana itulah tanggungjawab saya sebagai penjual..
      semoga en. esham berjaya dalam jualan taufufah nanti..

      p/s: Sebenarnya kalo dah follow step yg ditunjukkan tapi tak
      menjadi, punca utamanya kacang soyanya.. so kena cari
      kacang soya _____ ______.

  23. Suri Bahari says

    Salam En Hairul….

    ALhamdulillah saya berjaya dengan jayanya buat taufufah sendiri hasil dari pelaburan beli e-book En Hairul… Lege rasanya dapat hasilkan makanan dan minuman yang sememangnya menjadi kegemaran kami sekeluarga. yang bestnya taufufah dan airsoya yang dihasilkan sendiri nie dijamin halal, suci, bersih dan sedap…. tips-tips yang diberikan untuk menghasilkan taufufah ini pun senang sangat untuk diikuti. mudah semudah 1 2 3…. jadi….. Alhamdulillah….disamping taufufah berjaya juga buat Taufufah Krim Karamel…. kebetulan pulak huB x suka Karamel dari telur ayam…. bila saya bagi dia rasa Taufufah Krim Karamel terus dia kata sedap sangat….. Terima kasih berbanyak… minta halalkan ilmu yang diberikan… BUkan nilai ringgit yang dihitung sekarang nie tapi nilai ilmu yang diberi yang sememang tidak boleh di nilai. Jazakallah Kasiran….

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih En. Suri Bahari..
      Semoga ilmu taufufah ini menceriakan lagi keluarga
      en. suri bahari… dan saya sentiasa menghalalkan
      ilmu yg diberikan kepada pembeli dan pelawat blog saya..

      tq ya.. :D

  24. zill says

    Assalamualaikum En.Hairul..

    Saya baru je test buat tafufah ni td… Alhamdulillah, jadi. kebetulan hari ini ada pasar malam berdekatan dengan rumah saya. adik saya yg dahulunye agak kerap beli tafufah setiap kali ada pasar, hari ni x beli pun.. kat umah punya lagi sedap katanya..hehehe..

    selain tu, saya try juga buat kek karemal tuk habiskn kek.. sikit je la tapinye.. selebihnya saya buat krim karemal..hehehe.. best2!.. terima kasih En.Hairul =)

    • Hairul Hissam says

      Tahniah Cik Zill kerana berjaya membuat taufufah….
      wah.. lepas ini tentu adik cik zill plak yg wat taufufah nanti..
      tak payah beli2 lagi kan… buat sendiri lagi puas makan.. tq ya… :D

  25. Pn Hamiah says

    memang berbaloi keluar sedikit belanja membeli ebook Rahsia Taufufah.Siap dengan pelbagai teknik dan nasihat,pokoknya tak menyesallah membeli.Resepi taufufah cendol paling best….kami sekeluarga amat menggemarinya.minggu ni sy akan cuba resepi cakoi pulak….harap2 tidak mengecewakan.Terima kasih sgt2 pd Sifu Hairul kerana sudi berkongsi ilmu n semoga Allah menambahkan rezeki

    • Hairul Hissam says

      Tahniah puan hamiah atas kejayaan membuat taufufah.
      Taufufah cendol memang best dan belum ada dipasaran..
      kalo jual gerenti laku.. tq puan :D

  26. says

    Terima kasih En. Hairul… Saya amat bertuah jumpa cara buat taufufah en. ni…saya dah cuba pagi tadi..memuaskan dan berjaya sangat2…sebelum ni saya tak pernah malah tau langsung cara nak buat air soya sekalipun bila dah cuba resipi dan cara en..bangga…bangga..bangga…terima kasih banyak2….

    • Hairul Hissam says

      tima kasih kembali Puan Da’a, dan tahniah kerana berjaya membuat taufufah…
      semoga pakej ini menceriakan keluarga puan Da’a. tq ya.. :D

  27. Mariah says

    Alhamdulillah kali pertama akak buat taufufah berjaya dgn rasa yg sgt sedap, TQ Hairul. Akak cdg nk buat berniaga di bazar Ramadhan puasa ni, insyaAllah. Sememangnya dah ramai orang jual taufufah di tempar akak, tapi akak yakin dgn resepi drpd Hairul dgn berbagai rasa, akan menambat hati pelanggan untuk beli berulang kali.
    TQ sekali lagi.

    • Hairul Hissam says

      Tahniah Puan Mariah kerana berjaya membuat taufufah yang sedap.
      Gembira saya bila mendengar pembeli saya ingin memulakan
      bisnes taufufah. InsyaAllah Puan, kalau taufufah kita sedap
      pelangan akan datang lagi tanpa henti. tq ya puan Mariah.

  28. hafiz says

    alhamdulillah. sy telah berjaya membuat taufufah yang cantik, licin dan sedap hanya dengan sekali percubaan. dengan ada nya ebook ini dpt sy membuat taufufah dengan sendiri nya. terima kasih en. hairul.

  29. fadhilah says

    Assalamualaikum wbt..saya sangat gembira kerana telah memiliki ebook taufufah ini, memang sangat bagus dengan perincian langkah demi langkah dan paling penting ianya sangat mudah untuk diikuti…cuma saya nak tanya macammana nak buat taufufah perisa coklat?krna saya juga penggemar coklat…terima kasih en.Hairul…

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih cik fadhilah kerna membeli pakej taufufah saya..
      amat dihargai :D … Saya telah menjawab soalan cik fadhilah melalui
      email support pakej taufufah.. InsyaAllah saya akan terus membantu
      selagi diperlukan… tq ya..

  30. Raja Halida says

    Alhamdulilah, dengan e-book taufufah, taufufah saya (after 2nd attempt) benar-benar menjadi! air soya juga sentiasa didalam peti ais dan akan menjadi minuman sehat sebagai pengganti coke yang ‘wajib’ ada di rumah selama ini. sya benar-benar puas hati dengan ebook taufufah dan akan memiliki ebook Hairul yang lain. terima kasih Hairul.

    • Hairul Hissam says

      Tahniah cik halida kerana berjaya membuat taufufah….
      Elok puan kurangkan minum coke kerana ia kurang bagus untuk kesihatan…
      Mengantikan dengan air soya.. merupakan pilihan terbaik… tq ya :D

  31. akhma says

    Assalamualaikum saudara Hairul.
    Hari merupakan satu sejarah dalam hidup saya kerana telah berjaya menghasilkan taufufah hasil dari panduan ebook rahsiataufufah. Panduan dan tunjuk ajar yang diberikan agak lengkap dan jelas. Selain itu turut disediakan tip-tip tertentu untuk memastikan taufufah yang dihasilkan menarik dan sedap dinikmati.
    Bagi mereka yang ingin menjadikan hasilan soya ini sebagai bisnes, perkiraan kos turut diberikan dengan lengkap dan mudah difahami. Saya juga telah pun membeli mesin soya untuk ramadhan nanti.
    Akhir sekali, tahniah sekali lagi kepada saudara Hairul atas penghasilan ebook ini.

    • Hairul Hissam says

      Tahniah en. akhma kerana berjaya membuat taufufah…..
      Kalo ada mesin soya memang lebih mudah dari menggunakan tangan…
      saya doakan bisnes taufufah en. akhma berjaya kelak.. tq ya.. :D

  32. halimatun says

    Assalamualaikum..terima kasih dan syabas en. hairul kerana berjaya menghasilkan video rahsia taufufah yang begitu hebat sekali. step2 dan tips2 yang diajar dan diberikan amat mudah difahami. Saya telah membuat taufufah pada hari sabtu yang lalu dan hasilnya amat baik sekali. taufufah agak lembut dan rasanya sedap. rakan – rakan di tempat kerja juga memuji keenakan taufufah ini sehingga menyarankan saya untuk berniaga taufufah di bulan ramadhan yg akan datang nanti. semoga en hairul akan terus berjaya. terima kasih sekali lagi (^_^)v

    • Hairul Hissam says

      Tahniah juga buat Cik Halimatun kerana berjaya membuat taufufah.
      saya doakan cik dapat memulakan bisnes taufufah nanti.. semoga berjaya.. :D

  33. says

    Assalammualaikum..

    En Hairul,

    Alhamdulillah.. Dgn 2 kali percubaan sy tlh berjaya mbuat taufufah yg sy impikn selama ini. Sdh bertahun sy mcari org yg akan menurunkn ilmu cara mbuat taufufah tetapi tak berhasil. Tetapi skrg sy cukup berbangga & gembira yg sy tlh berjaya mdpt ilmu itu dr encik walaupun kena mgeluarkan duit tetapi berbaloi. Terima kasih. Byk sudh org tempat sy bertnya bgmana cra mbuat taufufah, semuanya gagal & tidak mjd. Ilmu diberikn salah kurang lengkap lg pun mana ada org yg benar2 ikhlas hati mau menurunkn ilmunya mgkn sbb tertentu.

    Sekali lg terima kasih. Cra encik menerangkn bagus, mudah difahami. Apa yg bestnya sy tak perlu hadirkan diri ke kelas, hanya perlu duduk d dpn pc, membca ebook & nonton cd encik lepas itu fahami baru mpraktikkn. Semudah itu saja.

    Sekian & terima kasih.

    Ikhlas dr sy,

    Kamsinah Hj Mohamad, Brunei.
    (Salah seorg dr pembeli kit mbuat taufufah)

    • Hairul Hissam says

      Wsalam. Tahniah cik kamsinah kerana berjaya membuat taufufah…
      dan terima kasih kembali kerana sudi mendapatkan pakej taufufah
      walaupun dari brunei.. semoga ilmu ini menceriakan keluarga cik kamsinah…
      p/s: saya dah emailkannya.. tq ya.. :D

  34. Dayang says

    salam…Terima kasih En khairu…saya telah cuba membuat taufufah melalui cd En Khairul.alhamdulilah saya telah berjaya menghasilkan taufafah yang lembut dan halus..terima kasih byk2

    • Hairul Hissam says

      Wsalam, tahniah cik dayang atas kejayaan membuat taufufah.
      semoga cik dayang dapat menjana pendapatan melaluinya nanti. tq ya :D

  35. Nor Hayati says

    saya telah berjaya membuat taufufa sendiri walaupun pertama kali mencuba. terima kasih di atas penerangan Video Ebook Taufufah yang detail dan terperinci…seronok makan berbuka dengan taufufa buatan sendiri.

    • Hairul Hissam says

      Tahniah cik Hayati kerna berjaya membuat taufufah.
      semoga menceriakan lagi hidangan berbuka puasa cik hayati :D ..

  36. zaim says

    dah lama saya mencari teknik buat taufufah. alhamdulillah mudah dan senang. saya berjaya membuatnya. terima kasih atas ebook yg sangat berguna tak menyesal saya membelinya :)

  37. norraini ngah says

    Assalamualaikum
    Saya memang selalu buat taufufah tetapi kurang cantik. Setelah saya tengok blog ni dah tengok Ebook buat taufufah ni, Alhamdulillah saya memang betul-betul puas hati. Saya selalu gunakan tepung seiko tak tau pulak ada bahan lain yang buat taufufah ni lebih elok, keras dan halus. Dengan hasil ni, saya semakin yakin untuk menjamu saudara mara dan rakan-rakan yang memang selalu makan taufufah saya. Terima kasih banyak2.

  38. salihah says

    assalamualaikum semua….alhamdulillah hari ni saya telah berjaya membuat taufufa…setelah sekian lama mencuba….akhirnya dengan bantuan pengajaran dari video ebook rahsia taufufah….saya telah berjaya buat taufufah yg terbaik….nasib baik beli ebook ni….kalau x..asyik bertanya org ja..buat x jadu…buat x jadi…belajar buat taufufa guna ebook ni…sunguh mudah…dan senang faham….x rugi beli ebook ini….tq hairul…lepas ni nak suruh hairul buat ebook buat bun plak la….tq sifu hairul…

    • Hairul Hissam says

      Tahniah cik Salihah kerana berjaya membuat taufufah. Memang mudah membuatnya dengan teknik dan cara yang betul. InsyaAllah akan difikirkan cadangan tersebut.. tq ya.. :D

  39. Roslee Amir says

    Assalamuallaikum…Hairul, berbanyak terima kasih diatas e- book yang mudah dan sangat memuaskan hati saya sekeluarga. Kami memang suka makan tau fu fah dan minum air soya. Penghasilan e-book berunsur ilmu ini merupakan usaha yang sangat berguna kepada banyak orang. Terima kasih sekali lagi atas usaha hairul.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam En. Roslee. Terima kasih kembali kerana sudi membeli pakej ini. Benar tu en Rosles. Semoga dapat dimanfaatkan kepada orang ramai. :D

  40. Junaisham Ghazali says

    Salam….terima kasih banyak pada en. hairul,akhirnya dapat juga saya merasa taufufah hasil tangan saya sendiri.Sekali lagi saya ucapkan terima kasih pada en. hairul.Teruskan usaha lagi….

  41. suhaiza says

    salam…terima kasih kepada en. hairul..saya adalah penggemar taufu fah..tetapi tidak pernah cuba membuat sendiri.saya fikir cara membuatnya sangat susah dan cerewet…tetapi setelah mencuba sendiri mengikut step by step e-book en hairul..akhirnya saya berjaya menghasilkan taufu fah yang sedap…hanya dengan sekal percubaan..lepas ni…boleh lah selalu buat taufu fah n boleh makan puas2….memang berbaloi…

    • Hairul Hissam says

      Tahniah cik suhaiza kerana berjaya buat taufufah… memang halus gambar yg cik suhaiza tunjukkan dalam email… Semoga ia menceriakan keluarga cik suhaiza… :D

  42. Mohamad Iskandar says

    Alhamdulillah….dengan e-book cara-cara membuat taufufah secara terperinci lagi mudah saya berjaya membuat taufufah dan hasilnya sangat mengujakan.Terima kasih Hairi.

  43. zaidi says

    assalam. dh cuba try buat buat taufufa n air soya berpandukan ebook tuan. mmg sedap taufufa n soya, lebih sedap n tahan lama dr beli dr pasar malam. skrg dalam perancangan nak buat bisnes soya n taufufa. terima kasih utk tuan.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam en. Zaidi. Tahniah kerana berjaya membuat taufufah.
      Saya doakan perniagaan en. zaidi berjaya kelak. amin :D

  44. haron says

    salam en.hairul….memang membanggakan bila kita dapat menikmati tau fu fa dari air tangan sendiri, dengan panduan dari ebook tuan saya berjaya membuatnya walaupun ini kali pertama mencuba!!! sungguh hebat panduan yg di berikan, mudah dan tidak mengelirukan. teruskan usaha tuan utk mengeluarkan lebih banyak produk yg bermutu seperti ebook rahsiataufufah ini.wassalam.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam en harun, mmg seronok menghasilkan taufufah dengan tangan sendiri. satu kepuasan. Semoga keluarga en. haron ceria dengannya :D

  45. rosnani says

    salam ….. pertama kali saya membuat taufufa dan hasilnya sungguh mengembirakan dan menjadi, suami dan anak saya sangat suka, tak perlulah saya pergi ke pasar malam untuk membelinya kerana saya sudah pandai membuatnya hasil tunjuk ajar Video Rbook Rahsia taufufa En. Hairul. terima kasih…..

  46. LILY MORNI says

    Assalam, Alhamdulillah, Tahniah dan Syabas kepada Encik Hairul berjaya dengan cemerlang menghasilkan ebook rahsia membuat taufufah. Usaha kali pertama membuat taufufah kelmarin mendatangkan hasil yang memberangsangkan…halus dan sedap. Terima kasih En. Hairul….sesungguhnya sangat dihargai.

  47. Fazalinawati Othman says

    As Salam & Salam Sejahtera,

    Pertama sekali saya ingin mengucapkan tahniah kpd owner e-book ni sbb berjaya menerbitkan naskah yg amat berguna sekali kpd peminat taufufah..saya sendiri amat meminati taufufah & teringin nk membuatnya sendiri. Dengan adanya tunjuk ajar dr en.hairul, saya berjaya membuat taufufah sendiri..taufufah saya buat amat lembut & sedap sekali di mkn dgn sirap gula melaka..
    Sekali lagi, terima kasih saya ucapkan kpd en.Hairul & tahniah atas usaha menerbitkan e-book ni..syabas..

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih kembali cik Fazalinawati, semoga ilmu ini terus menceriakan keluarga cik fazalinawati… tq ya :D

  48. Mohd Kamarul says

    Salam en hairul…saya telah pun berjaya membuat air soya dan taufu fah berdasarkan e-book saudara. Terima kasih banyak..Tahniah en. Hairul harapnya lepas ni banyak lagi resipi yang en. Hairul dapat hasilkan…

    • Hairul Hissam says

      Tahniah en. kamarul kerna berjaya membuat tauufah… insyaAllah akan terus menyumbangkan resepi nanti..tqvm.. :D

  49. wan says

    salam.. terima kasih kpd en hairul kerana telah memberikan info yg berguna dlm ebook ini.. sbenarnya dah banyak kali sy buat taufufah.. tp hasil n info dari ebook ini benar2 membuatkan taufufah sy lebih sedap, licin n halus.

    x rugi sy beli ebook ini..

  50. Shahrizal says

    Sebelum ni saya mmg ada cuba buat taufufah, mmg tak jadi, mungkin step n cara yg salah…tapi alhamdulillah setelah membeli ebook rahsia taufufah dari hairul dengan skali cuba terus menjadi, mmg best & happy sgt sbb boleh makan sendiri dgn family…dpt pujian dr keluarga jugak…hehe sbb saya mmg suka minum air soya n makan taufufah…
    Kebetulan mmg saya dh buat perancangan utk berniaga air soya, taufufa & air lain dlm bulan Mac 2012 ni…dgn pengiraan kos utk berniaga dan tips2 berniaga saya amat puas hati dgn pakej ebook taufufah ini…terima kasih skali lagi sbb tidak hilangkan kepercayaan saya setelah menunggu akhirnya sampai juga parcel taufufah di rumah saya..
    Kepada Chef Hairul & kawan2 harap boleh doakan kejayaan bisnes air saya nnti…
    salam ukhwah:)

    • Hairul Hissam says

      Tahniah en. shahrizal atas kejayaan membuat air soya dan taufufah tersebut.. Saya doakan en shahrizal berjaya ya nanti… good luck.. :D

  51. azieah says

    sebelum ni saya memang tercari-cari resepi untuk membuat taufufah kerana saya suka makan dan teringin buat sendiri. Terima kasih En. Hairul kerana baru sekali mencuba terus berjaya ditambah lagi dengan cendol yang ringkas dan mudah dibuat.

  52. erin says

    assalamualaikum,

    Terima kasih en hairul, saya da mencubanya semalam. Dan hasil nya nyum2.. sedap dan lembut je.. step yang rinkas tapi mudah difahami membuatkan mudah untuk saya mengikutinya dan hasilnya memang memuaskan.. sekejap je habis.. semua family sukakan nya terutama mak adik saya…

    Sekali lagi terima kasih.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam cik erin.. tahniah kerana berjaya membuat taufufah…
      semoga ia terus menceriakan keluarga cik erin… :D

  53. zakirah says

    En. Hairul, saya dah mencuba resepi taufufah yg saya beli dari anda. Alhamdulillah menjadi, anak-anak dan suami saya sukakannya. Selain itu, dari resepi anda juga saya dapat menghasilkan minuman soya yg pekat dan lebih sedap daripada yang dijual di pasar malam. Dan saya juga dapat menghasilkan tauhu yang cantik dan lembut, selembut tauhu jepun yang dijual di pasaraya…GDL juga senang untuk mendapatkanya di tempat saya. Saya amat berpuas hati dengan resepi anda…Tahniah untuk anda kerana berjaya memberi kepuasan kepada saya dan keluarga saya dalam menikmati keenakan taufufah buatan sendiri..sehingga terungkaplah kata-kata dari ci kecil saya, “mama, mama ni boleh jadi chef la…sedap…(sambil menunjukan ibu jarinya)”

    • Hairul Hissam says

      Tahniah kerana berjaya membuat taufufah.. Wah pandai betul cik menggunakan resepi taufufah untuk membuat tauhu jepun sendiri… tqvm ya… :D

  54. kt lan says

    syukur pada tuhan ,terima kasih atas panduan membuat tahufah dan air soya ,sekali cuba terus berjaya .untuk info hairul bulan depan saya akan mulakan jualan aneka soya d alor setar (tepi jln aje).mencatat sejarah jualan CENDUL TAHUFAH ,yg julug kali d alor star .

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih kembali.. Tahniah saya ucapkan kerana berjaya membuat air soya dan taufufuah…. Pergh mesti menjadi buah mulut org ramai bila En Kt lan buat jualan nanti dgn pelbagai aneka taufufah tu.. Semoga berjaya.. Nanti Check email ya utk tips tambahan…… :D

  55. yati says

    aslmkm. alhamdulh kerana akhirnya sy berjaya membuat taufufah yg enak setanding yg dijual di pasar malm. xpayah lg nak beli. suami sy terkejut bila sy hidangkan taufufah cendol. xpernah tengok katanya..ingatkan dia xnak makan ..alih2 licin semangkuk. trima kshlah en hairul. video ni sgt berbaloi. harga pun murah.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam, tahniah puan yati diatas kejayaan tu. Gembir asaya dengar. memang sedap sebenarnya menikmati taufufah bersama santan dan gula melaka. Yummy.. Tentu suami puan yati mintak buat lagi nanti :D

  56. Rashida says

    Assalamu’alaikum. Saya tinggal di USA. Kalau saya nak beli CD n starter kit ni, boleh tolong poskan ke US ke? Saya akan bayar kos postage.

  57. ian says

    salam. ada lagi jual video e-book tafufah lagi ke. samaya berminat nak beli.
    saya berminat nak beli e-book rahsia ta fu fa. saya dah gi web-site tapi terpapar lain bukan web-site rahsia tafu fa. tolong bantu

    terimalasih

  58. ian says

    Salam en hairul. Terimakasih krn sudi balas email saya. Saya ada masalah utk surf website rahasiatafufah. Tiap kali saya buka ia akan masuk ke website lain. Boleh bantu saya x. Atau kalau x keberatan boleh kasi kontek number en hairul. TQ

    • Hairul Hissam says

      Maaf di atas kesulitan yg dihadapi.. nie no phone saya: 013-7757915
      boleh saya tahu, ia masuk ke laman web apa ya?

  59. aishah says

    Dah lama beli & mencubanya-eee sungguh seronok sebab ‘menjadi’ dan lembut. Yang penting rasa selamat & bersih sbb buat sendiri. In sha Allah dalam Mei 2013 nak belajar buat lagi untuk kuantiti yang banyak bagi jualan di Bulan Ramadhan…
    Bagi yang suka makan tau fufah, belilah, xrugi sebab banyak petua disamping belajar membuat cendol!!…

    • Hairul Hissam says

      Betul tu cik aishah, kalau buat sendiri dijamin bersih… Saya doakan cik aishah berjaya dalam bisnes taufufah nanti…

  60. Mardiana Mohd Kamar says

    Alhamdullilah , berkat ilmu yang saya pelajari dari Chef Hairul
    Kini Soya/Taufufah/Tauhu Amani dalam pasaran Pasir Gudang .Walaupun base on order tak menang tangan di bulan Ramadhan nie. Terima Kasih Chef semoga Allah SWT shj yang dapat membalasnya kerana berkongsi ilmu yang majoriti kaum cina yang mempeloporinya.

    • Hairul Hissam says

      Tahniah kerana berjaya membuat bisnes soya dan taufufah. Manarik juga jenama Air Soya Amani. Semoga dapat melangkah dengan lebih jauh lagi di masa hadapan :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *