Resepi Kek Batik paling Sedap, Mudah dan Berkhasiat

Tahukah anda, resepi kek yang paling mudah disediakan ialah Resepi Kek Batik Coklat. Kek batik coklat memang mudah, lazat, enak dan berkhasiat. Anda hanya memerlukan kuali sahaja untuk memasak bahan-bahannya. Kemudian dimasukkan ke dalam acuan dan disejukkan. Anda tidak perlukan mixer atau oven. Tidak banyak peralatan bermakna tidak banyak perkakas yang perlu dibasuh. Mudah bukan.

Anda cukup bertuah kerana saya telah menghasilkan Ebook PERCUMA Resepi Membuat Kek Batik. Resepi Kek Batik Coklat yang akan saya berikan berbeza dengan resepi Kek Batik Chocolate yang pernah anda jumpa. Kerana mengolahnya sedikit berdasarkan pengalaman saya. Seperti resepi kek coklat dengan biskut marie.

Kek Batik

Cara Dapatkan Ebook Resepi Kek Batik Percuma ini

Anda bukan sahaja dapat ebook kek batik, malah ebook mee goreng mamak dan ebook cara potong buah style hotel. Memang sesuai untuk apa jua majlis di rumah anda. Cara mendapatkan ebook kek batik dan lain ini ialah dengan hanya memasukkan nama dan alamat email anda. 3 ebook ini akan dihantar terus ke email anda.

ebook free

Dapatkan 3 Ebook Percuma


Ebook Kek Batik
Ebook Mee Goreng Mamak
Ebook Potong Buah Hotel

Dihantar Terus Ke Email Anda
Masukkan Nama & Email Anda:








Email Rakan Email Rakan   
Anda Di Alu-Alukan

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda sukakannya.
2. Anda boleh kongsi artikel dgn klik button share di atas atau share url link
3. Untuk button "Email Rakan", anda boleh email kepada diri sendiri terlebih dahulu dan kemudian forward kepada rakan anda.
4. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.


Jom Sertai Fanpage Blog Ini
Anda akan dapat resepi percuma dan artikel terbaru.
Hanya klik button Like Page dibawah:


Nak TAMBAH INCOME Dgn BISNES MAKANAN???
Persediaan Terbaik Jika Anda Dibuang Kerja



Jom Belajar Bisnes Bun, Pau Dan Pizza, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Kek & Deco, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Putu Piring, Bambu dan Mayam. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Air, Dadih dan Dessert Hotel. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Roti Canai Dan Murtabak. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Cakoi dan Donut. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Taufufah dan Air soya. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Buat Website dan Grafik. Klik Disini >>>




1. Ebook Kek Batik Coklat Special
2. Ebook Mee Goreng Mamak Restoran
3. Ebook Potong Buah Style Hotel
4. Tips Memulakan Bisnes Makanan

Sila isikan nama pangilan dan alamat email anda.
Utk Ebook ini dihantar ke email anda pada hari ini juga

Artikel Menarik Blog Ini:
Artikel Gempak Blog Ini:
Ruangan Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. ni..peminat setia kek batik…
    tutorial buat kek batik yang ni lebih senang & simple dari yang saya tau.
    bahan2 dia lagi la senang nak dapat. kedai runcit biasa pun boleh dapat!
    budak darjah 4 pun boleh buat punya!! :)

  2. Salam.

    Nak tanya sikit. Apa fungsi telur dalam kek batik ni ye?. Saya selalu gak buat kek ni, tapi saya x letak telur, coz pada saya ia mungkin menghasilkan bau ‘hanyir telur’.. :). Bahan2 pun >< sama dgn resepi yg selalu saya buat, cuma x letak telur & nestum…kdg2 saya tukarkan susu segar dgn air kotak coklat, so xde la saya letak milo…..hehehe…memang jenis suka meng'oter' resepi org lain… :)

    • wsalam azhar…
      apa yang lihat azhar, telur lebih kepada memekatkan lagi coklat ketika memasak.
      so boleh letak kandungan air lebih sikit untuk memudahkan campuran bahan…
      kemudian masukkan telur untuk memekatkannya sebelum dicampurkan dgn biskut maries…
      di samping menambahkan lagi rasa kek batik….

      satu lagi kegunaan atau fungsi telur ialah mengikat bahan terutama minyak(mentega) dengan air dan bahan…

      memang banyak resipi kek batik tidak guna nestum.. tapi ada nestum lagi sedap…
      bagus gak tu gunakan susu coklat segar.. mesti lagi sedap….
      sama la kita suka meng oter resepi.. he.he.he .. memang seronok 😀

      p/s: nestum tu memang resepi asal…

  3. Coklat memang lebih sedap ditambah perisa oren.. try la.. 😀

  4. Assalamualaikum wr

    hari ini saya telah mencuba resepi kek batik yg diberi..ternyata mmg sggh sdp…w’pun saya tdk mengikut sukatan krn saya tdk mmpunyai timbang…saya main agak je 50gram byk mana…rasaya x brp manis, biskut marie pun tak lembik (sbb sblm ni saya buat biskutnya lembik..)
    tetapi, saya rasa encik ada tertinggal coklat utk topping dlm resepi tersebut…

    • Wsalam,

      Tq fizah kerna sudi mencuba resepi kek batik nie :D..
      Kelebihan kek batik nie kita boleh mengubah suai resepi mengikut citarasa kita…
      kalo terlebih atau terkurang bahan, tidak menjejaskan sangat hasilnya 😀

      Ooo topping tu ada di m/s 5 pada langkah ke enam…
      mungkin excited buat… tu yg terlompat kot..he.he.he tq.. 😀

  5. Hai Hairul. Terima kasih kerana berkongsi resipi kek batik ini. Saya tak pernah buat lagi kek ini. Dengan adanya step-by-step, lagi memudahkan saya mencuba buat kek ini. Semoga anda terus sukses dengan bisnes yg di jalankan.

    • tima kasih kembali Mekar kerna sudi mendownloadnya.
      Begitu juga buat Mekar, semoga sukses membuat kek batik ekspres.. 😀

  6. Saya sekeluarga mmg peminat setia kek batik,dh byk kali buat… resepi ni sgt byk membantu krn penyampaiannya yg mudah difahami dan menarik,pertama kali resepi menggunakan telur ttp rasanya sedap dan tidak berbau hanyir … syabas,teruskan usaha2 murni anda menghantar email2 resepi ringkas ttp sedap, saya setia menanti :)

    • Salam kak mi,

      tahniah juga buat kak mi kerna berjaya membuat kek batik tersebut..
      semoga hidangan kek batik nie menceriakan lagi keluarga kak mi… 😀

      p/s: Rasa hanyir telur boleh dikurangkan dengan menambah lagi vanlla flavour

  7. Salam..

    Hai Mr Hairul.
    Saya nak nyatakan di sini bahawa saya telah berjaya membuat Kek Batik tu! Sedapnya!!
    Inilah kali pertama saya membuat Kek Batik tau! Malah anak2 saya juga teruja membuatnya bersama2 saya. Tidak sabar2 mereka nak merasainya tatkala melihat adunan coklat masih dikacau di atas dapur. Apa jua hidangan berasaskan coklat memang menjadi kegemaran anak2 hinggakan minum petang tadi dengan kek batik tu dah tinggal suku aje lagi!!! Kononnya anak2 kata nak bawa bekal ke sekolah esok dah tak cukup lagi!! Jawabnya mamanya ni kena buat lagi lah nampaknya… Terima kasih Mr Hairul atas resepi kek batik tersebut. TQ.

    • wsalam Puan Haryati..

      Tersenyum gembira sye membacanya :D…
      Apa2 pown puan haryati memang hebat.. sekali buat je dah berjaya.. tahniah
      buat dgn anak2 lagi.. memang sonok…

      he.he.he.. memang sekejap jer abis puan… tak kira budak ker atau bapak budak…:D
      gerenti licin… nampak nyer puan kena gandakan resepinya untuk buat banyak la…
      tapi tu pun belum tentu sempat disimpan dibawa ke sekolah.. 😛

      tima kasih kembali puan…

  8. Tips tambahan..

    tadi ada org tanya kat email saya.. kek batiknya sedap tapi biskut marie di dalamnya tak ranggup..

    nie jawapan saya.

    Untuk ranggup tu rasernya mustahil.. tapi untuk tidak terlalu lembut caranya begini..
    lepas cik masak coklat tu. cepat-cepat kacau ngan coklat dan tekan dan masuk peti ais..
    kalo lambat coklat tu mula menyerap ke dalam biskut.

  9. Salam..memang sedap kek batik hasil resepi c.hairul..sampai isteri terkagum dgn. hasilan kek batik yg saya buat drpd.resepi trsbt..tq chef

  10. sy mmg peminat kek batik…dh cuba mcm2 resepi kek batik dr yg plg simple sampailah yg kompleks…tapi resepi kali nie simple n sodappp!!!tq bcoz sudi kongsi resepi nih…agak2 kalau letak kekacang sure lg sedap kan??

    • tima kasih kembali Dayang….
      Idea yg menarik tu, letak kacang…
      saya belum pernah try..
      tapi rasernya bleh letak di atas kek batik
      atau letak masa kacau coklat ngan biskut marie.. tapi kena cepat..
      tq dayang atas idea tu.. 😀

  11. Terima kasih bg resepi free lg. Kek batik ni sedap dan mudah membuatnya. Hampir setiap minggu kena buat untuk anak-anak. Saya letak juga kacang sebagai penyedap rasa. Memang sangat sedap bg yang suka rasa kacang. Letak raisins pun ok. Untuk bg rasa crunchy saya pastikan adunan coklat tadi benar2 pekat baru campur biskut. Tapi… kena pantas sebelum ia mengeras. Terima kasih daun keladi Mr Hairul….

    • Terima kembali Puan Pzza… wah hebat puan, mempelbagaikan lagi kek batik ini dengan kacang dan raisin.. Tentunya sedap dan menyelerakan. Tu yang anak-anak asyik mintak lagi… Tq ya Puan Pzza..

  12. sy sdh cuba kek batik yg sgt sdp dri resepi hairul. cpt mudh & sdap.

  13. mila dah buat kek batik ni..mmg sedap…tq hairul berkongsi resepi..:)

    • tima kasih cik mila kerna sudi berkongsi kejaya cik mila ini..
      semoga keluarga cik mila terus ceria bersama kek batik ekspres… tq…

  14. As-salam…….resepi ni memang ringkas dan mudah. Yang paling penting…..yummmm9 betul2 yummy, kami sekeluarga amat menyukainya. Terima kasih kerana berkongsi resepi dgn saya.

    • Wsalam… tima kasih kembali Cik daisy 😀
      tq atas maklumbalas ini..
      yg membuatkan kek batik lebih sedap..
      ialah susu fresh milknya… raser lemak… memang yummy… 😀

  15. sya bru je cuba buat pg td tp knp lembik plak. Bahan2nya sya ikut dgn betul.

    • Sebabnya satu sahaja..
      semasa cik masak coklat tu.. pastikan ia telah benar-benar pekat
      sebelum dimasukkan biskut marie….
      selamat mencuba lagi 😀

  16. dh 7 bln x wat kek batik…so dh ingat2 lp cr n rspi nyer…so tgk kat tnet,sy ttarik dgn penyampaian dr en hairul…so sy tgk lek rspi n step dr ebook en hairul..bl dh confident trus sy laksanakan projek..sy olah ckit coz sy alah dgn choc,tp milo bleh plak…hehehe…ms wat 2 ank wah x support lgsg..-ve jew..nk kt pn x kn,downg x prnh tgk,apetah lg mkn..keesokkan ptg sy lek opis jew tgk dh tinggal 1/2!!!!puas ati sy..prejudge sgt…skrg downg plak dok promosi kek batik sy kat kgkawan downg…hehehe…tp sy x sggp nk wat coz alah bnr dgn choc…hjt 2 nk train c kkak gn ebook en hairul:-) mmg sgt mbantu..wat biz pn bleh..tq en hairul..

    • Seronok plak baca post puan haidar… :D…
      lepas nie gerenti… hari2 anak2 Puan mintak buat lagi..

      kalo jual kat sekolah ok gak… sekeping RM0.50.. gerenti laku…
      pack kecil2 .. suruh anak puan jual… income sampingan tu puan… 😀

  17. nk rspi kek batik

  18. As salam. Resepi Kek Batik ni memang sedaplah berbanding resepi kek yang sama yang saya jumpa di internet.Cuma resepi ni saya olah sikit gantikan gula dengan susu pekat,hasilnya kek lebih enak dan agak lembutlah sikit.Saya buat tak berapa manis.Semua ahli keluarga puas hatilah menikmati kek tersebut.Alhamdulillah n tq Sifu Hairul.Teruskan berkarya………

    • Tahniah Puan Hamiah kerna berjaya wat Kek batik…
      wah.. Bagus gak tu puan, guna susu pekat mengantikan susu kotak..
      tentu lebih memudahkan… tima kasih juga atas sokongan yg diberikan.. tq ya.. 😀

  19. well..sy da cube..mmg mudah n sedapppppp!!
    tenkiu bg resepi :)

    • tenkiu kembali cik shikin :D.. semoga kek batik ini menceriakan lagi hari shikin sekeluargan.. tq ya..

  20. kalau ltk kacang tanah blh ke?

  21. Salam Bosss…Kek batik tu bukan je sedap tapi power….
    Hebat you..keknya menjadi.. cara mudah sedap pulak tu…memamng saya dulu pernah buat tapi taklah sesedap ni…lainlah ….Tip2 yang diberikan memang menjadi asalkan diikut dengan betul…tahniah bosssssss…banyak lagi ke resipi yang menarik dan mudah utk bulan puasa ni??????he..he..he..bangga..bangga..bangga…

    • Wslm cik Da’a. Tahniah kerana berjaya wat kek batik nie..
      tentu seronok menikmati bersama keluarga tercinta kan:D…
      hmmm… Resepi untuk bulan puasa nie ialah resepi roti canai..he.he.he..
      tengok lah kalo teringat apa2 resepi yg best dan mudah.. tak janji ye..

      p/s: jgn la puji lelebih…. segan pula saya. 😀

  22. Salam.. sy x prnh buat kek batik tp sy nk try buat ltk badam ditukarkan n nestum, ok x. Dan nk tanye skit, badam tu perlu dipanggang dulu @ x perlu.

    • wsalam, pada saya elok cik fatimah buat menggunakan nestum terlebih dahulu..
      lepas tu barulah cuba dengan bahan lagi… So dapat lihat perbezaannya.. tq 😀

  23. salam..
    saya pernah cuba buat kek batik tapi tidak menjadi sebab kek jadi keras.Harap dengan resipi ini ,kek batik yamg saya buat menjadi..

  24. Salam.. sy dh lihat bhn2 dlm resipi kek batik En Hairul tp sy confius dgn sukatan susu segar dlm gm..Bknkah dlm bentuk cecair sukatan guna ml. Bole En Hairul jelaskan.

    • wsalam cik fatimah. Saya lebih suka timbang cecair dari guna penyukat.
      so mmg timbangannya dalam gm… lebih mudah
      selamat mencuba 😀

  25. terima kasih kerana bagi ebook tu percuma…

  26. macam mane cara nak ambil buku resepi kek batik?

  27. Salam, saya dah buat kek batik. macam nak tayang jek gambo kat sini. luar nampak x cantik tp bila potong, semua anak anak kata ‘oooooooo cantiknya’. sblm ni pernah buat tapi x atur biskut cam tu (main gaul jek sebab tu x secantik yang ni). rasanya kalau buat camni n jual masa bln ramadan….sure den kayo! roti canai lum try sbb kuali leper lum beli. thank kerana video dan step yang mudah.

    • wsalam… tahniah Puan Halida kerana berjaya wat kek batik….
      he.he.he.. semoga Puan halida kayo jadik jutawan kek batik ya 😀
      Oh… roti canai tu.. boleh gak goreng guna kuali biasa.. tapi kuali leper lebih baik…. selamat mencuba 😀

  28. Siti Nor Azila Jalil

    Salam cik hairul…

    Sy dh pn buat 2 hari lepas, ternyata mmg sedap sekali! Wlupn x letak telur, tp hasilnye ttp memuaskn… Smpai anak2 buah sy srh buat 2x, hihi… Tq bg resepi tu.

    • Wsalam Puan Azila,

      Tahniah kerana berjaya membuatnya..
      memang puan.. budak2 mesti sukakannya..
      tima kasih puan….

  29. seingat-ingat saya la… sekali jer saya pernah buat kek batik ni… tu pun masa saya masih lg belajar… buat dengan kawan2 yang dah pandai… saya tukang goreng jer… ingat lg bahan2 dier simple jer… tp, lps tu saya x pernah buat dah… x tahu nak guna bahan aper… ingat sikit2 jah… maklumlah dah lebih 10 tahun dah buat… hihihi…

  30. nak resepi kek batik paling sedap, mudah dan berkhasiat

  31. sedap sangat ker resepi ni,.,., kalau sedap nak cube buat .,., mane le tahu kan sedap.,., kalau sedap boleh buat selalu

  32. resepi kek batik nihh, sng nk bt,
    tutorial dia sng nk tgk,
    xrsa pening.
    bdk skolah rendah nk bt pon senang,
    hahaha

    • Tima kasih cik Syifaa 😀 ..Semua resepi dan produk saya mengajar dengan cara yg mudah. Sebab saya dah fikir puas2 untuk memudahkan pembelajarannya 😀

  33. NAK RESEPI KEK BATIK YANG SEDAP DAN BERKHASIAT
    tak dapat lagipun resepi kek batik tu

    • Salam cik eiyda…
      Cik eiyda kena pastikan email yg diberikan betul…
      nak pastikan email betul.. try email kpd diri sendiri.. terima tak…
      yg kedua.. pastikan cik eiyda download penuh ebooknya…
      Biasanya kalo line internet slow.. download tak penuh.. tu yg tak boleh buka…
      Sudah ramai yg download dan saya pun dah test berulang kali.. tiada masalah… 😀

  34. Assalam En. Hairul
    Terima kasih bg resepi kek batik, anak sulung dah lama suruh sy buat tapi sy tengok resepi yg sy jumpa tak menarik hati berbanding dgn resepi yg En. Hairul bagi. Sy belum cuba lg, cuma sy nak tya boleh tak susu kotak tu sy tukar dgn susu cair.

    • Wsalam cik hashimah.. terima kasih kembali.. mmg boleh cuba berbeza sedikit lah hasilnya… selamat mencuba ya… 😀

  35. Assalamulaikum… kek batik nih 1st time wa try buat dgn suami
    tp lembik la.. ke saya kene masukkan ke peti ais bhgn atas??
    topping je yg sedap.. keras cikit jer tp bhgn isi nyer lembik.. potong and nk keluarkan dari acuan.. lembik jer,, huhuh knp yer..

    • Wsalam cik uchiha… Kena masak coklatnya hingga benar2 pekat.. baru masukkan biskut marie…
      rasernya saya ada bagitaw dalam email ebook kek batik tu…. nie mesti tak baca email tu habis 😀

  36. very nice recipes but would like to have clear English translation for texts and videos

  37. hai blh bg resepi.

  38. tak ada pun resepi kek batik kat website.dah lama saya cari resepi ni.

  39. dah buat kek batik tu….komen dari family memang memberangsangkan….sedap dipandang lg sedap di mkan….

  40. tq for email tentang cara buat kek batik, memang suka makan kek batik. lam proses nak cuba ni. tak tau jadi ke tak. harap2 jadila….bahan2 dah beli, tapi belum berkesempatan try lagi uhuhuhu. maybe esok lusa try la :)

    • Memang mudah dan lazat resepi ini. InsyaAllah. TApi pastikan ia dimasak benar-benar pekat sebelum dimasukkan biskut marie.. kalo tak.. lembik nanti kang..tqvm..

  41. Boleh saya dapatkan resepi kek batik tu

  42. sukanye.nak cuba buatlah…

    • selamat mencuba cik beauty 😀

      • Salam ukhuwah.gembira dpt resepi kek batik.Insya Allah akan mencubanya dlm masa terdekat ni.dulu pernah buat tapi ikut resepi lain.walaupun jadi tapi bahan bahan tu mengguana banyak milo dan susu.bila mkn banyak,tekak rasa perit.say6a harap resepi yg saudara berikan ini,memenuhi citarasa kami sekeluarga.insya Allah.Dan lagi boleh kah saudara berikan resepi kek roll?ada tu berikan resepi dan cara cara membuatnya,tidak terperinci.bagi kami yg baru ingin cuba membuatnya,rasa keliru..sebab tak in details..terima kasih.

  43. atiqah binti norzaman

    saya pnah cuba buat kek batik,selepas itu saya simpan dlm peti sejuk.apabila hndak potong ianya berderai..kenapa ye..perlu taruk air k untuk bagi lembut lagi.say ambil resepi ni dari internet

  44. Saya amat Gemara dgn block ni kerana resepi amat rengkas Dan Senang,sedap

  45. Saya amat gemar web ni kerana saya Suka dgn resepi ni sedap dan Senang

  46. saya ingin hendak mencoba kueh ini dan harap dapat memberi saya reseoinya.tk.

  47. Salam En Hairul, macam Mana saya nak buka e book nih yer..help plzzz…^_^

  48. Nampak mcm best je….nak try la nanti….

  49. Saya amat berminat dgn resepi ini

  50. salam.. boleh sye tnye.. sye nk blaja sgat buat kek batik dri internet.. boleh tlong ajar kan.. cara2 membuat nye???/

  51. Terima kasih kerana berkongsi resepi kek batik. Buat pengetahuan Hairul, saya telah membuat kek mengikut resepi yang diberi untuk anak-anak saya. Mereka sangat suka menikmati kek tersebut malah, tiap-tiap minggu saya akan membuat kek batik untuk mereka. Dan juga saya mengajar pembantu saya cara untuk membuatnya jika saya tidak berkesempatan nak membuat. Anak-anak saya sangat mengemari sehingga membawa ke sekolah sebagai bekal untuk dimakan waktu rehat. :))

    Sekali lagi diucapkan terima kasih.

    wasalam.
    Lieza Ahmad

    • Tima kasih kembali puan lieza. gembira saya bila resepi ini membantu menceriakan keluarga Puan lieza. Budak-budak memang sukakannya. tqvm ya… 😀

  52. Thakib bt jamaludin

    Tq very much kerana sudi berkongsi resepi. .i really appreciate it . . (:

    • Tima kasih kembali.. semoga berjaya buat nanti ya 😀

      • salam..terima kasih bagi resepi kek batik kegemaran saya ni..selama ni tau makan je..pernah cuba buat, pun tak menjadi..tapi resepi hairul ni mudah je nak buat..tau mintak resepi percuma je.tapi tak pernah lagi membeli ebook.apa pun terima kasih hairul berkongsi ilmu..

        • Wsalam. Oh tak mengapa.. yg penting dapat menceriakan keluarga cik sarina. Tapi kalo ada duit lebih, belilah mana2 produk saya.. memang berbaloi..he.he.he

  53. masih ader lagi ker ebook kek batik coklat percuma tu,?

  54. kejap lagi nak buat aiskrim goreng untuk berbuka puasa karang…wish me luck…!!!

  55. boleh list up kat saya apa2 buku or panduan cd dgn harga sekali yg u jual setakat ni? saya berminat nak beli..

    • Terima kasih kerana berminat.. semua produk saya ada dibawah artikel .. itu je la produk yg saya jual.. tqvm ya.. 😀

  56. Terima kasih utk ebook peercuma kek batik itu ye….moga dirahmati Allah

  57. Pn Norashikin Bte Abd Aziz

    Tkasih byk pada Hairul..sy sgt teruja dan terhutang budi..hairul tak lokek memberikan ilmu..semoga di berkati n dilimpahkan rezeki….Amin

  58. adik cik tom paling suka buat kek batik ni…rs dah byk kali dia buat…memang mudah dan praktikal…

  59. Emm kek pun bro pandai buatkan ekk..haha

  60. salam..cmne nk dapatkan ebook percuma buat kek batik tu saudara hairul?

  61. ZUBAIDAH BINTI LAMSAH

    Assalamualaikum. saya berminat utk mendapatkan ebook percuma kek batik.. tksh

  62. yeay, terbaiklah resepi ni..sngat simple, bahan2 nye pon sdkit dn mdah dcari..buatnye pon sangat2 mudah..sy dh cbe..mmg jd dn sdap..hehe..thanks en. hairul untuk resepi ni.. ^_^

  63. Alhamdulillah…resipi yg En Hairol beri sy dah cuba. Terma kasih banyak ya… Memang Sedap, tidal terlalu manis. Sempat dihidangkan kpd anak buah yg dtg. Mudah2an En Hairul dicucuri rahmat kr Sudin berkongsi ilmu….

  64. Malam ni saya nak mencuba menggunakan butter yang lebih berkualiti seperti SCS…tentu rasanya lebih enak kan En Hairul…

  65. Salam Saudara Hairul,

    Saya baru terima email resepi kek batik hari ni. Terima kasih byk2. Nanti saya akan cuba dan feedback kat saudara the outcome.
    Semoga murah rezeki selalu..amin!

  66. Terima kasih atas perkongsian kek batik nie.. Boleh la cuba plak lepas nie.. Tq..

  67. makasih kerana berkongsi resepi kek batik,kek batik adalah makanan kegemaran anak pompuan saya…dah pernah cuba resepi lain..tp yg en hairul ni lain dari yang lain..mesti kena cuba..nmpk pun sdp..

error: Content is protected !!