Resepi Kek Batik paling Sedap, Mudah dan Berkhasiat

Tahukah anda, resepi kek yang paling mudah disediakan ialah Resepi Kek Batik Coklat. Kek batik coklat memang mudah, lazat, enak dan berkhasiat. Anda hanya memerlukan kuali sahaja untuk memasak bahan-bahannya. Kemudian dimasukkan ke dalam acuan dan disejukkan. Anda tidak perlukan mixer atau oven. Tidak banyak peralatan bermakna tidak banyak perkakas yang perlu dibasuh. Mudah bukan.

Anda cukup bertuah kerana saya telah menghasilkan Ebook PERCUMA Resepi Membuat Kek Batik. Resepi Kek Batik Coklat yang akan saya berikan berbeza dengan resepi Kek Batik Chocolate yang pernah anda jumpa. Kerana mengolahnya sedikit berdasarkan pengalaman saya. Seperti resepi kek coklat dengan biskut marie.

Kek Batik

Cara Dapatkan Ebook Resepi Kek Batik Percuma ini

Anda bukan sahaja dapat ebook kek batik, malah ebook mee goreng mamak dan ebook cara potong buah style hotel. Memang sesuai untuk apa jua majlis di rumah anda. Cara mendapatkan ebook kek batik dan lain ini ialah dengan hanya memasukkan nama dan alamat email anda. 3 ebook ini akan dihantar terus ke email anda.

ebook free

Dapatkan 3 Ebook Percuma


Ebook Kek Batik
Ebook Mee Goreng Mamak
Ebook Potong Buah Hotel

Dihantar Terus Ke Email Anda
Masukkan Nama & Email Anda:






Anda Di Alu-Alukan

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda sukakannya.
2. Anda boleh kongsi artikel dgn klik button share di atas atau share url link
3. Untuk button "Email Rakan", anda boleh email kepada diri sendiri terlebih dahulu dan kemudian forward kepada rakan anda.
4. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.

Jom Sertai Fanpage Blog Ini
Anda akan dapat resepi percuma dan artikel terbaru.
Hanya klik button Like Page dibawah:




1. Ebook Kek Batik Coklat Special
2. Ebook Mee Goreng Mamak Restoran
3. Ebook Potong Buah Style Hotel
4. Tips Memulakan Bisnes Makanan

Sila isikan nama pangilan dan alamat email anda.
Utk Ebook ini dihantar ke email anda pada hari ini juga
Artikel Special Blog Ini:

KOLEKSI TESTIMONIAL BISNES MAKANAN
(Klik Arrow Kanan Utk Testimonial Seterusnya)


Artikel Menarik Blog Ini:

Nak TAMBAH INCOME Dgn BISNES MAKANAN???
Persediaan Terbaik Jika Anda Dibuang Kerja


Belajar Bisnes Bun, Pau & Pizza (Klik Sini)


Belajar Bisnes Kek Harijadi (Klik Sini)


Bisnes Putu Piring, Bambu & Mayam (Klik Sini)


Bisnes Air, Dadih & Dessert (Klik Sini)


Bisnes Roti Canai & Murtabak (Klik Sini)


Bisnes Aneka Cakoi & Donut (Klik Sini)


Bisnes Aneka Taufufah & Air soya (Klik Sini)


Bisnes Buat Website & Grafik (Klik Sini)


Artikel Gempak Blog Ini:

Comments

  1. aina says

    ni..peminat setia kek batik…
    tutorial buat kek batik yang ni lebih senang & simple dari yang saya tau.
    bahan2 dia lagi la senang nak dapat. kedai runcit biasa pun boleh dapat!
    budak darjah 4 pun boleh buat punya!! :)

    • Hairul Hissam says

      betul tu aina.. buat kek batik nie memang simple..
      lagi2 siap tuturial bergambar step by step..
      tq aina 😀

    • says

      Memang btl btl senang sy pon suka buat kek batik tau

      • Hairul Hissam says

        Selamat mencuba dan semoga terus ceria dgn kek batik 😀

  2. Akhzar says

    Salam.

    Nak tanya sikit. Apa fungsi telur dalam kek batik ni ye?. Saya selalu gak buat kek ni, tapi saya x letak telur, coz pada saya ia mungkin menghasilkan bau ‘hanyir telur’.. :). Bahan2 pun >< sama dgn resepi yg selalu saya buat, cuma x letak telur & nestum…kdg2 saya tukarkan susu segar dgn air kotak coklat, so xde la saya letak milo…..hehehe…memang jenis suka meng'oter' resepi org lain… :)

    • Hairul Hissam says

      wsalam azhar…
      apa yang lihat azhar, telur lebih kepada memekatkan lagi coklat ketika memasak.
      so boleh letak kandungan air lebih sikit untuk memudahkan campuran bahan…
      kemudian masukkan telur untuk memekatkannya sebelum dicampurkan dgn biskut maries…
      di samping menambahkan lagi rasa kek batik….

      satu lagi kegunaan atau fungsi telur ialah mengikat bahan terutama minyak(mentega) dengan air dan bahan…

      memang banyak resipi kek batik tidak guna nestum.. tapi ada nestum lagi sedap…
      bagus gak tu gunakan susu coklat segar.. mesti lagi sedap….
      sama la kita suka meng oter resepi.. he.he.he .. memang seronok 😀

      p/s: nestum tu memang resepi asal…

      • habibah says

        tak sabar nak try resepi kek batik.sblm nie selalu buat tapi bahan bahan lain.yang ni mesti lagi sedap.:)

        • Hairul Hissam says

          InsyaAllah habibah, mesti licin kalo buat :)
          kalo ada anak, gerenti menunggu depan peti ais… 😀

      • Akhzar says

        TQVM for the info. Nanti nak cuba..try…test…letak telur + nestum + perisa oren…..letak sunquick o.k tak?

        • Hairul Hissam says

          boleh gak kalo nak try… kalo sedap bagi taw ya.. 😀

  3. says

    Coklat memang lebih sedap ditambah perisa oren.. try la.. 😀

  4. fizah says

    Assalamualaikum wr

    hari ini saya telah mencuba resepi kek batik yg diberi..ternyata mmg sggh sdp…w’pun saya tdk mengikut sukatan krn saya tdk mmpunyai timbang…saya main agak je 50gram byk mana…rasaya x brp manis, biskut marie pun tak lembik (sbb sblm ni saya buat biskutnya lembik..)
    tetapi, saya rasa encik ada tertinggal coklat utk topping dlm resepi tersebut…

    • Hairul Hissam says

      Wsalam,

      Tq fizah kerna sudi mencuba resepi kek batik nie :D..
      Kelebihan kek batik nie kita boleh mengubah suai resepi mengikut citarasa kita…
      kalo terlebih atau terkurang bahan, tidak menjejaskan sangat hasilnya 😀

      Ooo topping tu ada di m/s 5 pada langkah ke enam…
      mungkin excited buat… tu yg terlompat kot..he.he.he tq.. 😀

  5. says

    Hai Hairul. Terima kasih kerana berkongsi resipi kek batik ini. Saya tak pernah buat lagi kek ini. Dengan adanya step-by-step, lagi memudahkan saya mencuba buat kek ini. Semoga anda terus sukses dengan bisnes yg di jalankan.

    • Hairul Hissam says

      tima kasih kembali Mekar kerna sudi mendownloadnya.
      Begitu juga buat Mekar, semoga sukses membuat kek batik ekspres.. 😀

  6. says

    Saya sekeluarga mmg peminat setia kek batik,dh byk kali buat… resepi ni sgt byk membantu krn penyampaiannya yg mudah difahami dan menarik,pertama kali resepi menggunakan telur ttp rasanya sedap dan tidak berbau hanyir … syabas,teruskan usaha2 murni anda menghantar email2 resepi ringkas ttp sedap, saya setia menanti :)

    • Hairul Hissam says

      Salam kak mi,

      tahniah juga buat kak mi kerna berjaya membuat kek batik tersebut..
      semoga hidangan kek batik nie menceriakan lagi keluarga kak mi… 😀

      p/s: Rasa hanyir telur boleh dikurangkan dengan menambah lagi vanlla flavour

  7. Haryati says

    Salam..

    Hai Mr Hairul.
    Saya nak nyatakan di sini bahawa saya telah berjaya membuat Kek Batik tu! Sedapnya!!
    Inilah kali pertama saya membuat Kek Batik tau! Malah anak2 saya juga teruja membuatnya bersama2 saya. Tidak sabar2 mereka nak merasainya tatkala melihat adunan coklat masih dikacau di atas dapur. Apa jua hidangan berasaskan coklat memang menjadi kegemaran anak2 hinggakan minum petang tadi dengan kek batik tu dah tinggal suku aje lagi!!! Kononnya anak2 kata nak bawa bekal ke sekolah esok dah tak cukup lagi!! Jawabnya mamanya ni kena buat lagi lah nampaknya… Terima kasih Mr Hairul atas resepi kek batik tersebut. TQ.

    • Hairul Hissam says

      wsalam Puan Haryati..

      Tersenyum gembira sye membacanya :D…
      Apa2 pown puan haryati memang hebat.. sekali buat je dah berjaya.. tahniah
      buat dgn anak2 lagi.. memang sonok…

      he.he.he.. memang sekejap jer abis puan… tak kira budak ker atau bapak budak…:D
      gerenti licin… nampak nyer puan kena gandakan resepinya untuk buat banyak la…
      tapi tu pun belum tentu sempat disimpan dibawa ke sekolah.. 😛

      tima kasih kembali puan…

  8. Hairul Hissam says

    Tips tambahan..

    tadi ada org tanya kat email saya.. kek batiknya sedap tapi biskut marie di dalamnya tak ranggup..

    nie jawapan saya.

    Untuk ranggup tu rasernya mustahil.. tapi untuk tidak terlalu lembut caranya begini..
    lepas cik masak coklat tu. cepat-cepat kacau ngan coklat dan tekan dan masuk peti ais..
    kalo lambat coklat tu mula menyerap ke dalam biskut.

  9. abdul basir says

    Salam..memang sedap kek batik hasil resepi c.hairul..sampai isteri terkagum dgn. hasilan kek batik yg saya buat drpd.resepi trsbt..tq chef

    • Hairul Hissam says

      Tq En. Basir kerana sudi mencubanya …
      Wah… bertambah sayang la isteri en.basir ngan lakinya… 😀

  10. Dayang says

    sy mmg peminat kek batik…dh cuba mcm2 resepi kek batik dr yg plg simple sampailah yg kompleks…tapi resepi kali nie simple n sodappp!!!tq bcoz sudi kongsi resepi nih…agak2 kalau letak kekacang sure lg sedap kan??

    • Hairul Hissam says

      tima kasih kembali Dayang….
      Idea yg menarik tu, letak kacang…
      saya belum pernah try..
      tapi rasernya bleh letak di atas kek batik
      atau letak masa kacau coklat ngan biskut marie.. tapi kena cepat..
      tq dayang atas idea tu.. 😀

  11. pzza says

    Terima kasih bg resepi free lg. Kek batik ni sedap dan mudah membuatnya. Hampir setiap minggu kena buat untuk anak-anak. Saya letak juga kacang sebagai penyedap rasa. Memang sangat sedap bg yang suka rasa kacang. Letak raisins pun ok. Untuk bg rasa crunchy saya pastikan adunan coklat tadi benar2 pekat baru campur biskut. Tapi… kena pantas sebelum ia mengeras. Terima kasih daun keladi Mr Hairul….

    • Hairul Hissam says

      Terima kembali Puan Pzza… wah hebat puan, mempelbagaikan lagi kek batik ini dengan kacang dan raisin.. Tentunya sedap dan menyelerakan. Tu yang anak-anak asyik mintak lagi… Tq ya Puan Pzza..

  12. aha says

    sy sdh cuba kek batik yg sgt sdp dri resepi hairul. cpt mudh & sdap.

    • Hairul Hissam says

      Tq cik Aha kerna sudi mencuba.. memang sedap dengan air tgn sendiri 😀

  13. says

    mila dah buat kek batik ni..mmg sedap…tq hairul berkongsi resepi..:)

    • Hairul Hissam says

      tima kasih cik mila kerna sudi berkongsi kejaya cik mila ini..
      semoga keluarga cik mila terus ceria bersama kek batik ekspres… tq…

  14. Daisy says

    As-salam…….resepi ni memang ringkas dan mudah. Yang paling penting…..yummmm9 betul2 yummy, kami sekeluarga amat menyukainya. Terima kasih kerana berkongsi resepi dgn saya.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam… tima kasih kembali Cik daisy 😀
      tq atas maklumbalas ini..
      yg membuatkan kek batik lebih sedap..
      ialah susu fresh milknya… raser lemak… memang yummy… 😀

  15. Zaliha osman says

    sya bru je cuba buat pg td tp knp lembik plak. Bahan2nya sya ikut dgn betul.

    • Hairul Hissam says

      Sebabnya satu sahaja..
      semasa cik masak coklat tu.. pastikan ia telah benar-benar pekat
      sebelum dimasukkan biskut marie….
      selamat mencuba lagi 😀

  16. says

    dh 7 bln x wat kek batik…so dh ingat2 lp cr n rspi nyer…so tgk kat tnet,sy ttarik dgn penyampaian dr en hairul…so sy tgk lek rspi n step dr ebook en hairul..bl dh confident trus sy laksanakan projek..sy olah ckit coz sy alah dgn choc,tp milo bleh plak…hehehe…ms wat 2 ank wah x support lgsg..-ve jew..nk kt pn x kn,downg x prnh tgk,apetah lg mkn..keesokkan ptg sy lek opis jew tgk dh tinggal 1/2!!!!puas ati sy..prejudge sgt…skrg downg plak dok promosi kek batik sy kat kgkawan downg…hehehe…tp sy x sggp nk wat coz alah bnr dgn choc…hjt 2 nk train c kkak gn ebook en hairul:-) mmg sgt mbantu..wat biz pn bleh..tq en hairul..

    • Hairul Hissam says

      Seronok plak baca post puan haidar… :D…
      lepas nie gerenti… hari2 anak2 Puan mintak buat lagi..

      kalo jual kat sekolah ok gak… sekeping RM0.50.. gerenti laku…
      pack kecil2 .. suruh anak puan jual… income sampingan tu puan… 😀

  17. izzatie says

    nk rspi kek batik

  18. Pn Hamiah says

    As salam. Resepi Kek Batik ni memang sedaplah berbanding resepi kek yang sama yang saya jumpa di internet.Cuma resepi ni saya olah sikit gantikan gula dengan susu pekat,hasilnya kek lebih enak dan agak lembutlah sikit.Saya buat tak berapa manis.Semua ahli keluarga puas hatilah menikmati kek tersebut.Alhamdulillah n tq Sifu Hairul.Teruskan berkarya………

    • Hairul Hissam says

      Tahniah Puan Hamiah kerna berjaya wat Kek batik…
      wah.. Bagus gak tu puan, guna susu pekat mengantikan susu kotak..
      tentu lebih memudahkan… tima kasih juga atas sokongan yg diberikan.. tq ya.. 😀

  19. shikin says

    well..sy da cube..mmg mudah n sedapppppp!!
    tenkiu bg resepi :)

    • Hairul Hissam says

      tenkiu kembali cik shikin :D.. semoga kek batik ini menceriakan lagi hari shikin sekeluargan.. tq ya..

    • Hairul Hissam says

      boleh .. tentu lebih sedap .. tq en shamil 😀

  20. says

    Salam Bosss…Kek batik tu bukan je sedap tapi power….
    Hebat you..keknya menjadi.. cara mudah sedap pulak tu…memamng saya dulu pernah buat tapi taklah sesedap ni…lainlah ….Tip2 yang diberikan memang menjadi asalkan diikut dengan betul…tahniah bosssssss…banyak lagi ke resipi yang menarik dan mudah utk bulan puasa ni??????he..he..he..bangga..bangga..bangga…

    • Hairul Hissam says

      Wslm cik Da’a. Tahniah kerana berjaya wat kek batik nie..
      tentu seronok menikmati bersama keluarga tercinta kan:D…
      hmmm… Resepi untuk bulan puasa nie ialah resepi roti canai..he.he.he..
      tengok lah kalo teringat apa2 resepi yg best dan mudah.. tak janji ye..

      p/s: jgn la puji lelebih…. segan pula saya. 😀

  21. Fatimah says

    Salam.. sy x prnh buat kek batik tp sy nk try buat ltk badam ditukarkan n nestum, ok x. Dan nk tanye skit, badam tu perlu dipanggang dulu @ x perlu.

    • Hairul Hissam says

      wsalam, pada saya elok cik fatimah buat menggunakan nestum terlebih dahulu..
      lepas tu barulah cuba dengan bahan lagi… So dapat lihat perbezaannya.. tq 😀

  22. suwaibah says

    salam..
    saya pernah cuba buat kek batik tapi tidak menjadi sebab kek jadi keras.Harap dengan resipi ini ,kek batik yamg saya buat menjadi..

    • Hairul Hissam says

      wsalam,
      InsyaAllah menjadi cik Suwaibah. Selamat mencuba 😀

  23. Fatimah says

    Salam.. sy dh lihat bhn2 dlm resipi kek batik En Hairul tp sy confius dgn sukatan susu segar dlm gm..Bknkah dlm bentuk cecair sukatan guna ml. Bole En Hairul jelaskan.

    • Hairul Hissam says

      wsalam cik fatimah. Saya lebih suka timbang cecair dari guna penyukat.
      so mmg timbangannya dalam gm… lebih mudah
      selamat mencuba 😀

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih kembali :D.. Selamat mencuba…

  24. sabariahamid says

    macam mane cara nak ambil buku resepi kek batik?

  25. Raja Halida says

    Salam, saya dah buat kek batik. macam nak tayang jek gambo kat sini. luar nampak x cantik tp bila potong, semua anak anak kata ‘oooooooo cantiknya’. sblm ni pernah buat tapi x atur biskut cam tu (main gaul jek sebab tu x secantik yang ni). rasanya kalau buat camni n jual masa bln ramadan….sure den kayo! roti canai lum try sbb kuali leper lum beli. thank kerana video dan step yang mudah.

    • Hairul Hissam says

      wsalam… tahniah Puan Halida kerana berjaya wat kek batik….
      he.he.he.. semoga Puan halida kayo jadik jutawan kek batik ya 😀
      Oh… roti canai tu.. boleh gak goreng guna kuali biasa.. tapi kuali leper lebih baik…. selamat mencuba 😀

  26. Siti Nor Azila Jalil says

    Salam cik hairul…

    Sy dh pn buat 2 hari lepas, ternyata mmg sedap sekali! Wlupn x letak telur, tp hasilnye ttp memuaskn… Smpai anak2 buah sy srh buat 2x, hihi… Tq bg resepi tu.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam Puan Azila,

      Tahniah kerana berjaya membuatnya..
      memang puan.. budak2 mesti sukakannya..
      tima kasih puan….

  27. nozie says

    seingat-ingat saya la… sekali jer saya pernah buat kek batik ni… tu pun masa saya masih lg belajar… buat dengan kawan2 yang dah pandai… saya tukang goreng jer… ingat lg bahan2 dier simple jer… tp, lps tu saya x pernah buat dah… x tahu nak guna bahan aper… ingat sikit2 jah… maklumlah dah lebih 10 tahun dah buat… hihihi…

    • Hairul Hissam says

      Lepas nie dah boleh la buat sendiri kek batik. selamat mencuba cik nozie 😀

  28. fauziah m. noor says

    nak resepi kek batik paling sedap, mudah dan berkhasiat

    • Hairul Hissam says

      resepinya ada di dalam laman web http://www.rahsiataufufah.com dibahagian bawah sekali..
      percuma sahaja.. perlu masukkan nama dan alamat email. Seterusnya resepi akan dihantar
      melalui email. tq ya.. 😀

  29. says

    sedap sangat ker resepi ni,.,., kalau sedap nak cube buat .,., mane le tahu kan sedap.,., kalau sedap boleh buat selalu

    • Hairul Hissam says

      so far resepi yg saya bagi sedap2.. selamat mencuba ya…

  30. syifaa says

    resepi kek batik nihh, sng nk bt,
    tutorial dia sng nk tgk,
    xrsa pening.
    bdk skolah rendah nk bt pon senang,
    hahaha

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih cik Syifaa 😀 ..Semua resepi dan produk saya mengajar dengan cara yg mudah. Sebab saya dah fikir puas2 untuk memudahkan pembelajarannya 😀

  31. says

    NAK RESEPI KEK BATIK YANG SEDAP DAN BERKHASIAT
    tak dapat lagipun resepi kek batik tu

    • Hairul Hissam says

      Salam cik eiyda…
      Cik eiyda kena pastikan email yg diberikan betul…
      nak pastikan email betul.. try email kpd diri sendiri.. terima tak…
      yg kedua.. pastikan cik eiyda download penuh ebooknya…
      Biasanya kalo line internet slow.. download tak penuh.. tu yg tak boleh buka…
      Sudah ramai yg download dan saya pun dah test berulang kali.. tiada masalah… 😀

  32. says

    Assalam En. Hairul
    Terima kasih bg resepi kek batik, anak sulung dah lama suruh sy buat tapi sy tengok resepi yg sy jumpa tak menarik hati berbanding dgn resepi yg En. Hairul bagi. Sy belum cuba lg, cuma sy nak tya boleh tak susu kotak tu sy tukar dgn susu cair.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam cik hashimah.. terima kasih kembali.. mmg boleh cuba berbeza sedikit lah hasilnya… selamat mencuba ya… 😀

  33. uchiha salwa says

    Assalamulaikum… kek batik nih 1st time wa try buat dgn suami
    tp lembik la.. ke saya kene masukkan ke peti ais bhgn atas??
    topping je yg sedap.. keras cikit jer tp bhgn isi nyer lembik.. potong and nk keluarkan dari acuan.. lembik jer,, huhuh knp yer..

    • Hairul Hissam says

      Wsalam cik uchiha… Kena masak coklatnya hingga benar2 pekat.. baru masukkan biskut marie…
      rasernya saya ada bagitaw dalam email ebook kek batik tu…. nie mesti tak baca email tu habis 😀

  34. NAZIR says

    very nice recipes but would like to have clear English translation for texts and videos

    • Hairul Hissam says

      U kan malay.. why do you need english translation.
      or perhaps you can use google translation

  35. sue says

    hai blh bg resepi.

  36. zeto ahmad says

    tak ada pun resepi kek batik kat website.dah lama saya cari resepi ni.

    • Hairul Hissam says

      Eh.. ada la di bahagian bawah laman web http://www.rahsiataufufah.com . Ramai yg dah download…
      kena isi nama dan alamat email dulu. Resepi dalam bentuk ebook dihantar percuma ke email anda…

      • zeto ahmad says

        alamat dan emil dah diisi tak ada pun

        • Hairul Hissam says

          Email yg cik zeto masukkan salah tu..
          tadi saya try hantar ke email tu tetapi email tu tak wujud – kaktunt………
          tak caya cubalah hantar email ke diri sendiri 😀 ….

          nanti lepas isi semula email yg betul kena tunggu 1-2 minit sebelum ebook dihantar ya…

  37. azie says

    dah buat kek batik tu….komen dari family memang memberangsangkan….sedap dipandang lg sedap di mkan….

    • Hairul Hissam says

      Tahniah kerana berjaya membuat kek batik cik azie.
      tentu keluarga cik azie gembira menikmatinya… 😀

  38. gloryatie says

    tq for email tentang cara buat kek batik, memang suka makan kek batik. lam proses nak cuba ni. tak tau jadi ke tak. harap2 jadila….bahan2 dah beli, tapi belum berkesempatan try lagi uhuhuhu. maybe esok lusa try la :)

    • Hairul Hissam says

      Memang mudah dan lazat resepi ini. InsyaAllah. TApi pastikan ia dimasak benar-benar pekat sebelum dimasukkan biskut marie.. kalo tak.. lembik nanti kang..tqvm..

  39. yati says

    Boleh saya dapatkan resepi kek batik tu

    • Hairul Hissam says

      Mudah.. je masuk ke dalam laman web http://www.rahsiataufufah.com dan kemudian scroll kebawah sampai bahagian isikan nama dan email. Ebook kek batik akan dihantar secara percuma ke email anda. 😀

  40. beauty says

    sukanye.nak cuba buatlah…

    • Hairul Hissam says

      selamat mencuba cik beauty 😀

      • juledah says

        Salam ukhuwah.gembira dpt resepi kek batik.Insya Allah akan mencubanya dlm masa terdekat ni.dulu pernah buat tapi ikut resepi lain.walaupun jadi tapi bahan bahan tu mengguana banyak milo dan susu.bila mkn banyak,tekak rasa perit.say6a harap resepi yg saudara berikan ini,memenuhi citarasa kami sekeluarga.insya Allah.Dan lagi boleh kah saudara berikan resepi kek roll?ada tu berikan resepi dan cara cara membuatnya,tidak terperinci.bagi kami yg baru ingin cuba membuatnya,rasa keliru..sebab tak in details..terima kasih.

        • Hairul Hissam says

          wsalam… insyaAllah resepi nie sedap dan enak dimakan.. ramai yg sukakannya..
          saya tengah siapkan pakej aneka cakoi dan pau.. teknik menguli dan membulatkan doh akan ditunjukkan step by step dalam video tu… maklumat lanjut ada di laman web http://www.resepicakoi.com

          • juledah says

            salam ukhuwah.ada resepi brownies atau kek gulung nutella atau kek kek gulung yg mudah dubuat?

            • Hairul Hissam says

              wsalam cik juledah, byk sgt permintaan resepi dari pembaca blog nie 😀

  41. atiqah binti norzaman says

    saya pnah cuba buat kek batik,selepas itu saya simpan dlm peti sejuk.apabila hndak potong ianya berderai..kenapa ye..perlu taruk air k untuk bagi lembut lagi.say ambil resepi ni dari internet

    • Hairul Hissam says

      cublah resepi saya pula insyaAllah lebih sedap dan berkualiti.. 😀

  42. Rosmerah says

    Saya amat Gemara dgn block ni kerana resepi amat rengkas Dan Senang,sedap

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih kembali kerna sudi membaca blog.. semoga bermanfaat..tqvm ya 😀

  43. Rosmerah says

    Saya amat gemar web ni kerana saya Suka dgn resepi ni sedap dan Senang

    • Hairul Hissam says

      Saya turut gembira cik rosmerah sukakannya… 😀

  44. Aminah P H Salleh says

    saya ingin hendak mencoba kueh ini dan harap dapat memberi saya reseoinya.tk.

    • Hairul Hissam says

      Cik Aminah kena masuk ke dalam laman web http://www.rahsiataufufah.com dan scroll ke bawah dan masukkan nama dan alamat email .. Ia akan dihantar secara auto ke email cik…. 😀

  45. Alwizah says

    Salam En Hairul, macam Mana saya nak buka e book nih yer..help plzzz…^_^

  46. Ana says

    Nampak mcm best je….nak try la nanti….

    • Hairul Hissam says

      Rugi tak cuba taw… 😀

  47. Rosnawati says

    Saya amat berminat dgn resepi ini

  48. ejah94 says

    salam.. boleh sye tnye.. sye nk blaja sgat buat kek batik dri internet.. boleh tlong ajar kan.. cara2 membuat nye???/

  49. lieza ahmad says

    Terima kasih kerana berkongsi resepi kek batik. Buat pengetahuan Hairul, saya telah membuat kek mengikut resepi yang diberi untuk anak-anak saya. Mereka sangat suka menikmati kek tersebut malah, tiap-tiap minggu saya akan membuat kek batik untuk mereka. Dan juga saya mengajar pembantu saya cara untuk membuatnya jika saya tidak berkesempatan nak membuat. Anak-anak saya sangat mengemari sehingga membawa ke sekolah sebagai bekal untuk dimakan waktu rehat. :))

    Sekali lagi diucapkan terima kasih.

    wasalam.
    Lieza Ahmad

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih kembali puan lieza. gembira saya bila resepi ini membantu menceriakan keluarga Puan lieza. Budak-budak memang sukakannya. tqvm ya… 😀

  50. Thakib bt jamaludin says

    Tq very much kerana sudi berkongsi resepi. .i really appreciate it . . (:

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih kembali.. semoga berjaya buat nanti ya 😀

      • sarina says

        salam..terima kasih bagi resepi kek batik kegemaran saya ni..selama ni tau makan je..pernah cuba buat, pun tak menjadi..tapi resepi hairul ni mudah je nak buat..tau mintak resepi percuma je.tapi tak pernah lagi membeli ebook.apa pun terima kasih hairul berkongsi ilmu..

        • Hairul Hissam says

          Wsalam. Oh tak mengapa.. yg penting dapat menceriakan keluarga cik sarina. Tapi kalo ada duit lebih, belilah mana2 produk saya.. memang berbaloi..he.he.he

  51. fadillah says

    masih ader lagi ker ebook kek batik coklat percuma tu,?

  52. amie says

    kejap lagi nak buat aiskrim goreng untuk berbuka puasa karang…wish me luck…!!!

    • Hairul Hissam says

      nak buka baru goreng.. kalo tak cairrrr.. selamat berbuka puasa ya cik amie.. 😀

  53. says

    boleh list up kat saya apa2 buku or panduan cd dgn harga sekali yg u jual setakat ni? saya berminat nak beli..

    • Hairul Hissam says

      Terima kasih kerana berminat.. semua produk saya ada dibawah artikel .. itu je la produk yg saya jual.. tqvm ya.. 😀

    • Hairul Hissam says

      Mmg yummy… 😀

  54. Lell says

    Terima kasih utk ebook peercuma kek batik itu ye….moga dirahmati Allah

    • Hairul Hissam says

      terima kasih kembali dan selamat mencuba.. 😀

  55. Pn Norashikin Bte Abd Aziz says

    Tkasih byk pada Hairul..sy sgt teruja dan terhutang budi..hairul tak lokek memberikan ilmu..semoga di berkati n dilimpahkan rezeki….Amin

    • Hairul Hissam says

      Terima kasih kembali puan.. semoga memberi manfaat buat kita bersama..

  56. says

    adik cik tom paling suka buat kek batik ni…rs dah byk kali dia buat…memang mudah dan praktikal…

    • Hairul Hissam says

      betul tu cik tom.. antara kek yg paling mudah dan lazat disediakan… 😀

  57. says

    Emm kek pun bro pandai buatkan ekk..haha

    • Hairul Hissam says

      Boleh laahhh bro . heee 😀

  58. FIZAH says

    salam..cmne nk dapatkan ebook percuma buat kek batik tu saudara hairul?

    • Hairul Hissam says

      Caranya ada di terangkan dalam artikel diatas. cuba baca dgn lebih teliti 😀

  59. ZUBAIDAH BINTI LAMSAH says

    Assalamualaikum. saya berminat utk mendapatkan ebook percuma kek batik.. tksh

    • Hairul Hissam says

      wslm. Caranya ada saya terangkan dalam artikel diatas… kena baca dgn teliti.. 😀

  60. nurzahidah says

    yeay, terbaiklah resepi ni..sngat simple, bahan2 nye pon sdkit dn mdah dcari..buatnye pon sangat2 mudah..sy dh cbe..mmg jd dn sdap..hehe..thanks en. hairul untuk resepi ni.. ^_^

    • Hairul Hissam says

      TErima kasih kerana sudi memberi feedback disini..
      semoga keluarga puan nurzahidah ceria bersama kek batik nie 😀

      • nurzahidah says

        ermm,sy x kwin lg en hairul..hehe.. adik brdik sy pling gemar mkan kek batik..(^_^)

        • Hairul Hissam says

          boleh lah buat byk utk adik2 😀

  61. MAZIDAH says

    Alhamdulillah…resipi yg En Hairol beri sy dah cuba. Terma kasih banyak ya… Memang Sedap, tidal terlalu manis. Sempat dihidangkan kpd anak buah yg dtg. Mudah2an En Hairul dicucuri rahmat kr Sudin berkongsi ilmu….

    • Hairul Hissam says

      Amin dan terima kasih di atas doa tu….
      Tentu seronok menikmati beramai2 bersama keluarga 😀

  62. MAZIDAH says

    Malam ni saya nak mencuba menggunakan butter yang lebih berkualiti seperti SCS…tentu rasanya lebih enak kan En Hairul…

    • Hairul Hissam says

      Oh kalau guna butter, tentu lagi sedap… nanti bagitaw lah hasilnya… semoga berjaya 😀

      • MAZIDAH says

        Alhamdulillah..ramai yang suka rasanya. Ada jg yg meminta resepinya… Saya minta izin En Hairol ya…mudah2an pahala akan berpanjangan…

        • Hairul Hissam says

          Tahniah kerana berjaya membuatnya.. utk kek batik nie, mereka perlu dapatkan melalui blog saya sahaja.. tqvm.. 😀

          • MAZIDAH says

            Insyaallah

            • Hairul Hissam says

              Terima kasih kerna memahami 😀

  63. Teratai Mass says

    Salam Saudara Hairul,

    Saya baru terima email resepi kek batik hari ni. Terima kasih byk2. Nanti saya akan cuba dan feedback kat saudara the outcome.
    Semoga murah rezeki selalu..amin!

    • Hairul Hissam says

      wsalam dan selamat mencuba.. 😀

  64. says

    Terima kasih atas perkongsian kek batik nie.. Boleh la cuba plak lepas nie.. Tq..

    • Hairul Hissam says

      Selamat mencuba dan maju jaya.. 😀

  65. chikeira says

    makasih kerana berkongsi resepi kek batik,kek batik adalah makanan kegemaran anak pompuan saya…dah pernah cuba resepi lain..tp yg en hairul ni lain dari yang lain..mesti kena cuba..nmpk pun sdp..

    • Hairul Hissam says

      selamat mencuba dan semoga berjaya membuat kek batik yg sedap..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *