Petua Cara Mengilat Cermin Di Rumah

Petua ini kiriman Cik Nor ‘Izzah (‘Izzah) dalam Kuiz Kongsi Petua dapat hadiah

Cermin adalah satu perhiasan yg sering ditemui di dalam rumah. Cermin memang mampu membuatkan rumah anda kelihatan luas+elegan. Lalu,bagaimana jika cermin anda yg berkilau-kilau itu memudar?Ada cara yg mudah+murah untuk membuat cermin anda lebih berkilau.
.

Petua Cara Mengilat Cermin Di Rumah

1. Ubat gigi
Caranyer ialah letakkn ubat gigi pada permukaan cermin secara merata.
Biarkan selama 15minit.Akhir skali,bersihkan dgn kain setengah lembab.

2. Cuka
Cuka ialah larutan asid yang pasti ada di setiap dapur juga,bleh membersihkan cermin.
Tuangkan cuka ke satu Bekas Air dan kacau.Sapu cuka ke cermin.
Insyaallah,cermin mesti berkilau-kilau.

3. Kapur tulis
Cara laen pula ialah,bleh menggunakan kapur tulis.
Rendam kapur itu selama setengah jam.
Kemudian sapukan kapur pada cermin dgn rata.
Selepas kering,bersihkan cermin yg berkapur itu dgan kain yg lembab.

4. T0nik muka
Kaum hawa pasti mempunyai t0nik muka.
T0nik muka juga sbnarnye bkan shaja mampu menyegarkan muka malah boleh mengilatkan cermin.
Caranye sapu kan beberape tits tonik muke pada cermin.Dan g0s0klah dgn kain bersih.
Lakukan beberapa kali sehingga cermin berkilau dan kilat.

Ape2pun selamat mencuba petua mengilatkan cermin ini.! 😀

Admin: Terima kasih Cik Izzah di atas kiriman petua cara mengilat cermin di rumah ini 😀

P/s: Jangan lupa membaca artikel sebelum ini iaitu Petua keringkan karpet. Tapi sebelum itu, kliklah button Like, jika sukakan artikel ini.


Email Rakan Email Rakan   

Anda Di Alu-Alukan

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda sukakannya.
2. Anda boleh kongsi artikel dgn klik button share di atas atau share url link
3. Untuk button "Email Rakan", anda boleh email kepada diri sendiri terlebih dahulu dan kemudian forward kepada rakan anda.
4. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.

Jom Sertai Fanpage Blog Ini
Anda akan dapat resepi percuma dan artikel terbaru.
Hanya klik button Like Page dibawah:




1. Ebook Kek Batik Coklat Special
2. Ebook Mee Goreng Mamak Restoran
3. Ebook Potong Buah Style Hotel
4. Tips Memulakan Bisnes Makanan

Sila isikan nama pangilan dan alamat email anda.
Utk Ebook ini dihantar ke email anda pada hari ini juga
Artikel Special Blog Ini:

KOLEKSI TESTIMONIAL BISNES MAKANAN
(Klik Arrow Kanan Utk Testimonial Seterusnya)


Artikel Menarik Blog Ini:

Nak TAMBAH INCOME Dgn BISNES MAKANAN???
Persediaan Terbaik Jika Anda Dibuang Kerja


Belajar Bisnes Bun, Pau & Pizza (Klik Sini)


Belajar Bisnes Kek Harijadi (Klik Sini)


Bisnes Putu Piring, Bambu & Mayam (Klik Sini)


Bisnes Air, Dadih & Dessert (Klik Sini)


Bisnes Roti Canai & Murtabak (Klik Sini)


Bisnes Aneka Cakoi & Donut (Klik Sini)


Bisnes Aneka Taufufah & Air soya (Klik Sini)


Bisnes Buat Website & Grafik (Klik Sini)


Artikel Gempak Blog Ini:


Comments

  1. azrie amriey says

    sedikit tambahan Basahkan sehelai surat khabar. Tabur sedikit bedak pada surat khabar dan gunakannya untuk mengelap cermin. Ulang beberapa kali sehingga puas hati.

    • ibudhira says

      hmmm…pernah guna suratkhabar…mmg berkesan ler..cuba la..

  2. Choco Nila says

    Boleh jimatkan duit x yah beli dah glass cleaner… Gune alam semulajadi lagi bagos

  3. gloryatie says

    saya pun kat umah guna surat khabar je, ringkas dan mudah. memang memuaskan (*,~). nape ade translater kat atas tu ek uhuhuhuh

    • 'Izzah says

      tulaa,sye pun x tahu kenape ade tulis mcmtu kat situ,,
      mybe ayat yg sye gunakan ade ind0n2 skit k0t~~

  4. 'Izzah says

    ini ade petua tambahan yg sye penah buat,,
    sbb spek mata sye selalu je pudar,,,patu kain lap
    spek dh hilang dah.. 😀 jd sye penah cuba titiskan beberape air limau nipis pd spek sye kemudian sye cuci dgn kain.
    Hasilnye mmg jelas sgt2 spek mata sye itu…h0h0

    • azrie amriey says

      yg ni biasa dgr, tp xpernah buat sbb sy xpakai spek…

  5. says

    jap lagi kena buat
    dah memang pudar pun cermin kat rumah

  6. Mohd Rujhan says

    mcm-mcm cara ade…kapur tulis pun bleh…pelik2…

    • 'Izzah says

      mybe bunyi dia mcm pelik,,Tp try la dulu,,h0h0 😀

      • Mohd Rujhan says

        ok,nnti nk try…thank..

  7. ecah says

    melayu memang kaya dengan petua.. :)

  8. Adif Fida says

    biase gune surah kabo lamer…hehhe…jimattttt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *