Resepi Sarapan Pagi Sandwich Egg Filling With Mayonis

resepi roti sandwich

(Resepi sarapan pagi ada dibawah sekali) Sedarkah anda, betapa pentingnya sarapan pagi pada kecergasan minda dan tubuh anda. Kajian menunjukkan karbohidrat yang diambil pada waktu pagi mampu merangsang paras glukos dan mikro nutrien dalam otak. Manakala kajian yang dijalankan Food Facts Asia dengan kerjasama empat universiti di Asia mendapati remaja berusia 10 hingga 12 tahun yang mengamalkan sarapan rata-rata jauh lebih langsing dan kurang berhadapan dengan masalah berat badan berlebihan.

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda satu resepi sarapan pagi yang pasti anak anda sukai. Saya pelajari semasa bekerja di hotel. Resepi roti sandwich telur atau resepi sarapan pagi ini memang mudah dan berkhasia.t. Dan yang bestnya, anda boleh membuatnya lebih awal dan simpan di peti ais. So pagi-pagi tak perlu la kelam kabut nak masak itu dan ini. Anda juga boleh buat sekali banyak dan boleh digunakan untuk 2-3 hari. Ia tahan lama.
.

Resepi Sarapan Pagi Sandwich Egg Filling

Bahan-Bahan Yang diperlukan

* Telur Rebus yang telah dibuang kulit
* Roti Sandwich
* Mayonis
* Timun
* Tomato
* Salad
* Gula

Jumlah atau sukatan bahan bergantung kepada citarasa anda.


Resepi Sarapan Pagi
.
sarapan pagi
.

Cara Membuat Resipi Sarapan Pagi Sandwich Egg Filling

.
pagi
Langkah 1: Sagat atau parut telur yang direbus
.
sarapan
Langkah 2: Keluarkan mayonis dan gaul dengan telur yang telah diparut.
.
resepi sandwich mayonis
Langkah 3: Gaul hingga sama rata
.
resepi egg filling
Langkah 4: Masukkan gula mengikut citarasa anda dan gaul hingga sama rata
.

resepi sarapan pagi
Langkah 5: Sapu Egg Filling ke atas roti dan letakkan hirisan tomato, timun dan salad. Kemudian tutup dengan sekeping roti lagi dan siap. Sebenarnya lebih sedap dimakan dengan roti bakar. Selamat mencuba.

P/s: Jika anda suka resepi ini, klik like atau share dengan button-button dibawah ini.



Email Rakan Email Rakan   
Anda Di Alu-Alukan

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda sukakannya.
2. Anda boleh kongsi artikel dgn klik button share di atas atau share url link
3. Untuk button "Email Rakan", anda boleh email kepada diri sendiri terlebih dahulu dan kemudian forward kepada rakan anda.
4. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.


Jom Sertai Fanpage Blog Ini
Anda akan dapat resepi percuma dan artikel terbaru.
Hanya klik button Like Page dibawah:


Nak TAMBAH INCOME Dgn BISNES MAKANAN???
Persediaan Terbaik Jika Anda Dibuang Kerja



Jom Belajar Bisnes Bun, Pau Dan Pizza, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Kek & Deco, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Putu Piring, Bambu dan Mayam. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Air, Dadih dan Dessert Hotel. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Roti Canai Dan Murtabak. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Cakoi dan Donut. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Taufufah dan Air soya. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Buat Website dan Grafik. Klik Disini >>>




1. Ebook Kek Batik Coklat Special
2. Ebook Mee Goreng Mamak Restoran
3. Ebook Potong Buah Style Hotel
4. Tips Memulakan Bisnes Makanan

Sila isikan nama pangilan dan alamat email anda.
Utk Ebook ini dihantar ke email anda pada hari ini juga

Artikel Menarik Blog Ini:
Artikel Gempak Blog Ini:
Ruangan Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. roti telur ni mmg satu sarapan yg enak + mengenyangkan πŸ˜€

  2. resepi yang mudah disediakan,,,thanks TT

  3. Akak setuju gan En. hairul tentang ramai yg tak sempat ambil sarapan pagi termasuklah akak sekeluarga. Anak2 akak bila ambil sarapan terutama pd pukul 6.45 pg, mereka akan rasa sakit perut. Sebab itu mereka tak suka ambil sarapan. Seelok2nya pukul berapa sesuai utk ambil sarapan pagi? Tentang resipi ini, akak memang selalu buat tetapi telur rebus akak lecek dengan garpu je. Adakah dengan memarut rasanya lebih sedap? Dan akak masukkan sedikit garam instead En. Hairul masukkan gula. Apa bezanya. Apa2 pun akak sangat suka membaca artikel2 yang En. Hairul sediakan. Tq so much

    • Tima kasih kak kerna sudi baca artikel di blog saya :D….
      ye ke.. anak akak sakit perut..tak tahu plak saya rasionalnya…
      pada pandangan saya waktu terbaik ialah waktu yg konsisten..
      jika kita ambil pukul 8 pagi.. kita kena ambil pada masa yg sama pada setiap hari..
      kerana tubuh kita ada sistem bawah sedar yg akan follow rutin harian kita…

      mungkin akak boleh cuba dan lihat perbezaannya.. pada saya lebih sedap diparut..
      sama dengan coleslaw.. kalo potong tidak halus.. tidak sedap…
      sebenarnya kat hotel dulu selalu gak letak dua2 – garam dan gula kat egg filling nie…
      garam menambah rasa lemak dan gula menambah rasa manis…..

  4. mama baru minat blog ni.bagus juga ada orang yang ingin berkongsi macam-macam idea.tentang wang,resepi dan sebagainya..mama nak tanya encik..selain menulis di blog ni, ada tak encik keje kat mana-mana?

    • tq mama kerna sudi singgah di blog hairul.com …
      sekarang nie… saya buat bisnes internet nie full time..
      so kat rumah je la.. πŸ˜€

  5. tngat plak zmn kj kat hotel dl…egg swich bleh djual dgn hrg RM9.90+,tp kalu yg set(cslow+chip+egg swich) hrg nyer RM15.90++….mmg d bcadang nk bk koisk 1 hr nnt..

    • InsyaAllah, kalo dah ada pengalaman memang mudah nak uruskan puan..
      semoga menjadi kenyataan koisk puan suatu hari nanti..

      p/s: jgn lupa jemput saya untuk perasmiaannya… he.he.he

  6. saya suka sgt sandwich telur nie tp xtau nak buat..dgn adanya resepi nie..semakin mudah la…

    • memang mudah je sebenarnya watnya cik Nuri…
      kalo makan kat hotel, rasa gempak je.. padahal simple je watnya.. tq ya πŸ˜€

  7. saya penah buat…tp ngaper tak bes.kali ni nak guna resepi en hairul plak.

  8. tq for the resepi..nti nk buat…:-)

  9. resepi yg ringkas tapi berkhasiat

  10. alangkah berkhasiatnya kalau setiap pagi makan macam ni..bestnya..cuma tak sempat je nk buat pepagi..huhu

    • mmg berhasiat cik adele.. dah mudah untuk dibuat..
      boleh disimpan di dalam peti ais dan tahan 2-3 hari..
      biasa kat hotel pun saya buat malam untuk breakfast esoknya…..
      selamat mencuba πŸ˜€

  11. yg saya biasa buat,letak carrot yg disagat. cuba ler, pun sedap, manis2 gitu. lagi pun jimat masa, x yah hiris2 timun/salad. maklum pepagi memang kelam kabut, biasanya saya dah prepare sebelum tidur, pagi cuma sapu majerin dan letak filling nya. memang sedap lagi kalau roti di bakar, tapi anak2 komplen, bila kat sekolah, dah liat :(

  12. Kalau kita potong telur rebus itu kecil-kecil dan tidak memarutnya, adakah sandwich akan tetap menjadi?

  13. Sukenye sy tgk blog ni..tunjuk resepi step by step..thanks en hairul..

  14. alhamdulillah, dah lama nak cari baru jumpa, lps ni boleh la berenti gorrng nugget dah muak, roti tu nak buang tepi ke

  15. tq bro atas sumbangan resepi step by step..suka sgt2 tgk lelaki muda2 lagi dh jadi chef berjaya..next year masuk Masterchef Malaysia..sure ktorg akan vote hairul..hehe..

  16. nmpk sedap je tgk org mkn sndwich telur ni.nk byuat xreti..nasib ade blog ni..kite try..pastu mkn same2..:p

  17. Saya sudah pernah membuat resep ini. Akan terasa lebih lezat apabila mayonesnya dicampur sedikit bumbu curry powder, dan lada putih dan sedit garam bila suka. Selain itu ditambahi pula potongan celery (chopped celery).

    • Tima kasih cik nisa atas resepi tambahan ini. pasti lebih sedap dengan curry powder, lada putih dan daun celery yg dicincang…. πŸ˜€

  18. memang sarapan amat penting, saya juga amalkan sarapan untuk anak2.

  19. nak try buat la besok,..nmpak sedap je,…very nice blog,:-)))

  20. sya dh pernah buat..tpi sya x bubuh ssayur sayuran tu

  21. owh..nak cuba uat juga la..

  22. terima kasih….moga diberkati Allah

  23. saya selalu ikuti blog ni, byk tips yang berguna utk mulakan bisnes…saya pun tngah mencari peluang bisnes makanan jugak ni..

    • terima kasih kerana sudi membaca blog ini. semoga membantu cik dirah utk memulakan bisnes nanti.. πŸ˜€

  24. Salam En. Hairul,
    Terima kasih di atas perkongsian pelbagai resepi & tips dari encik. Smg Allah sentiasa murahkan rezeki En. Hairul dan encik akan berbahagia dunia & akhrt!amin..

    • wsalam cik yati… Amin, terima kasih kerana sudi mendoakan kejyaan saya dunia dan akhira.. InsyaAllah akan berikan yg terbaik lagi nanti… πŸ˜€

  25. TQ cik hairul atas pemberian resepi yg mudah & lazat untuk dinikmati oleh seisi keluarga..yummy..semoga dimurahkan rezeki..amiiin.

  26. hidangan yg simple dn mnyelerakn.sya akn cuba buat utk fmly sya nnti..tq

  27. bagusnyer blog nie!!!! jom like πŸ˜‰

  28. suka..!!suka..!!

  29. salam, sy mohon untuk buat resepi ni ye encik. nak cuba. teringin pulak tengok sandwich yang ala ala hotel gitu

  30. Subhanallah. Terimakasih resepi2 blog incik hairul ni. Byk panduan dan tips. ????????????

  31. Terima kasih kongsi resepi. Nak cuba ptg ni :)

error: Content is protected !!