Cara membuat roti canai yang lembut, sedap dan enak.

roti canai

Roti canai merupakan hidangan yang sungguh menyelerakan. Rasanya lembut, rangup dan enak dimakan. Memang sesuai dimakan pada waktu pagi, petang, malam atau pada bila-bila masa. Biasanya dimakan bersama-sama kuah dhal atau kari. Ada juga yang makan bersama gula, susu pekat, madu dan sambal. Atau boleh juga dimakan begitu sahaja. Memang sedap.

Mungkin sebelum ini anda hanya tahu membeli dari kedai mamak sahaja. “Mamak, roti canai satu, kasi banjir”. Memang tidak ramai yang tahu membuat roti canai yang lembut, rangup dan enak. Sebenarnya membuatnya tidaklah susah mana. Anda hanya perlu tahu teknik yang betul dalam membuat, menguli, menebar dan memasak roti canai. Bahan-bahannya pula mudah dibeli di kedai atau supermarket. Tentu lebih bersih dan selamat memakan hidangan dari hasil tangan anda sendiri kan. Tambahan pula ia boleh dijadikan perniagaan yang menguntungkan.
.
.

Memperkenalkan
.
Pakej Lengkap Roti Canai
.
.
roti canai

Pakej Lengkap Roti Canai ini dihasilkan di atas permintaan pembeli produk Pakej Taufufah saya. Oleh kerana saya telah biasa membuat roti canai semenjak sekolah menengah lagi. Ditambah lagi pengalaman saya bekerja di hotel dan restoran dibidang masakan. Dan juga pernah mengikuti Kursus masakan serta memiliki sijil Commercial Chef Training. Dari segala ilmu dan pengalaman ini, maka terhasilah Pakej Lengkap Roti Canai.
.

8 Modul Pakej Lengkap Roti Canai

Pakej ini mengandungi 8 modul yang sangat menarik. Anda bukan sahaja belajar membuat roti canai yang enak, lembut dan rangup. Malah turut belajar memulakan perniagaan roti canai yang lengkap. Sebenarnya anda akan belajar lebih dan lebih melalui 8 modul yang menarik di dalam bentuk Video Interaktif.

Cara pembelian pakejnya ada di dalam laman web www.resepiroticanai.com



Email artikel ini pada rakan Email artikel ini pada rakan

Anda dialu-alukan :D

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda suka.
2. Anda dialu-alukan kongsi artikel ini dgn klik button di bawah artikel sahaja.
3. Anda boleh share url link atau nama laman web artikel di mana sahaja.
4. Utk button "Email Artikel ini pada rakan", anda boleh juga email kpd diri sendiri sebelum forward kpd rakan. (Boleh letakkan ruangan Email Anda dan Email Rakan dgn email id yg sama)
5. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.

Lagi Artikel MENARIK Blog Ini:


Nak TAMBAH INCOME Dgn BISNES MAKANAN???
Persediaan Terbaik Jika Anda Dibuang Kerja

Facebook Comments

comments

Comments

  1. Raja halida says

    Km sklga tiap ahad akan ke gerai mkn roti canai n kbiasaannya anak2 akan mkn 2 or 3 sorang. Makna sekali beli garenti 10 keping. Tp td km buat dirumah dgn roti tampal, roti 0, roti sardin, roti bwg, roti keju …. Mlh sebut ape sj smua leh buat kat rmh. Ebook roticanai sgt memuaskan hati km sklga. Sy akan trs menyokong n membeli ebook yg selanjutnya. Puas sy bertanya org tp xde sape ygn nak ajar betul2. Thank hairul n tahniah.

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih puan Raja Halida kerna sentiasa menyokong produk saya. amatlah dihargai. Wah hebat puan, mempelbagaikan lagi roti canai dengna roti keju. Tentu sedap kan. Memang seronok mempelbagaikan lagi dengan kreativiti kita. Tahniah puan. tq ya :D

  2. Rosli says

    Assalamualaikum …. saya dah dapatkan ebook En. Hairul , mmg berbaloi dah buat sekali. Dan hari ini 1 Ramadhan saya nak buat sekali lagi . First time buat 1 kilo habis anak-anak makan . Tak pernah menebar roti sebelum ni tapi lepas beli ebook En. Hairul dah boleh tebar roti walaupun tak bertaraf PRO tapi kira menjadi jugalah roti canai saya . Cadang nak buat pelbagai roti hari ini … TQ En. Hairul , Ilmu yang diberikan amat saya hargai .

    • Hairul Hissam says

      Wsalam en Rosli. Tahniah kerana berjaya membuat roti canai.
      Insyaallah.. semakin lama menebar nanti, semakin pro dan lebih baik..
      memang bagus en. rosli mempelbagaikan lagi roti canainya.. tentu menarik..
      tahniah seklai lagi en rosli.. :D

      p/s: boleh tak en rosli hantar testimonial nie ke message facebook saya mcm taufufah dulu… nak letak kat website la.. tima kasih ya en rosli…

  3. wansalleh says

    assalamualaikum wbrt….

    malam tadi iaitu saya cuba cuat roti canai berdasarkan resepi yang
    diberikan.. hasilnya alhamdulillah amat manjadi, roti canai saya tu
    lembut hingga ke pagi..walau apapun saya ucapkan berbanyak terima
    kasih atas resepi sifu berikan tu..cuma mungkin saya perlukan latihan
    untuk menebar roti canai saya pulak..dan cubaan saya seterusnya ialah
    untuk buat inti martabak pulak.. bukannya apa, anak saya amat
    menggemari roti canai dan murtabak ni.. berbaloilah ebook resepi
    roticanai ni..moga maju dan terus maju

    • Hairul Hissam says

      Wsalam En. Wan Salleh.
      tima kasih kerna sudi memberi testimonial.
      dan tahniah juga kerana berjaya membuat roti canai yg lembut..
      Benar tu en wan salleh, menebar perlu latihan. Lama2 ok la..
      Semoga berjaya membuat roti canai murtabak pula nanti ya.. tq… :D

  4. mohd zuhir says

    Assalamualaikum En. Hairul,

    Alhamdulillah syukur pd Allah dan trima kasih pd En. Hairul,hari ini pertama kalinya dalam hidup saya buat roti canai dan murtabak,mmg menjd puas makan sampai ke mlm,cuma cara tebar kena praktis lg,tp alhamdulillah kulit roti canai lembut walaupun dh sejuk,utk kuali leper,kalu nk yg the best msti pakai yg tebal,yg mcm dlm video tunjukkan psl sy guna yg nipis jer,bila panas bhgn tgh kuali menggelembung naik, tp roti canai ttp lembut,

    Terima kasih byk2,semoga menjadi ilmu yg bermanfaat,pada mulanya mmg sy x berminat nk membeli ebook roti canai ni,psl sy rasa susah dan byk kerja, tp Alhamdulillah Allah gerakkan hati sy utk miliki ebook roti canai ini….mmg mudah,senang dan paling penting bersih,suci dijamin halal

    Terima Kasih

    • Hairul Hissam says

      Tahniah en. zuhir kerana berjaya membuat roti canai dan murtabak…
      berkenaan dengan kuali nipis tu.. biasanya kalo baru beli dan baru-baru
      pakai, ia akan mengelembung sikit kualinya.. tapi nanti lama-lama pakai,
      ia tidak lagi mengelmbung….tima kasih ya en. zuhir…

  5. halimatun says

    Alhamdulillah menu berbuka puasa kami sekeluarga semalam adalah roti canai dan murtabak buatan sendiri. Dohnya sangat lembut dan sedap dimakan.di samping itu kami juga membuat roti pisang, roti milo, roti sardin, roti cheese. Rasanya lebih enak daripada yang dibeli di bazar ramadhan. terima kasih di atas resepi dan tunjuk ajar yang diberikan :)

    • Hairul Hissam says

      Tahniah Puan halimatun kerna berjaya membuat roti canai…
      memang boleh dipelbagaikan lagi mengikut citarasa kita….
      tentu puas menikmatinya… tima kasih ya Puan Halimatun

  6. mohd.esham says

    tahniah atas pembuatan ebook roti canai, saya telah membuatnya dan tak sangka selama ni nak menebar susah akhirnya menjadi senang pula….dan saya menjadikan menu murtabak sebagai menu tetap keluarga sebab mereka sukakannya…tahniah kepada hairul dan teruskan usaha membuat ebook yang berkualiti

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih en. esham kerana sudi menulis testimonial untuk pakej roti canai ini amat dihargai.. semoga keluarga en esham ceria dengan menu murtabak :D

  7. says

    Pertama kali saya menguli dan menebar roti canai sendiri, amat menyeronokkan. Apatah lagi membuat roti canai bersama keluarga. Merupakan memori yang indah untuk diingati.

    • Hairul Hissam says

      Memang seronok membuat roti canai dgn keluarga..
      Anak2 mesti suka tengok ayahnya menebar…
      bangga anak dan isteri melihatnya.. :D
      Tima kasih en hafizal..

  8. dazrol azmin says

    Tahniah atas penghasilan ebook resepi roti canai ni. saya telah mengikut panduan
    yang di ajar oleh saudara hairul dan akhirnya saya dapat menikmati roti
    canai hasil buatan sendiri.

    penerangan memalui video adalah cara terbaik untuk memberikan pemahaman yang lebih
    jelas.

    semoga pada masa akan datang saudara hairul dapat menghasilkan banyak lagi
    ebook yang berkaitan dengan dunia masakan komersial.

    tahiah sekali lagi.

    • Hairul Hissam says

      Tahniah en. dazrol kerana berjaya membuat roti canai..
      insyaAllah akan terus menghasil produk berkualiti untuk manfaat bersama.. tq ya.. :D

  9. Syed Hazriq says

    Assalamualaikum..
    Saya sebelum ni memang selalu bua roti canai…
    tapi hanya untuk makan sendiri jer..
    Saya ada merancang untuk menambah pendapatan dengan berniaga roti canai…
    tetapi rasa kurang yakin..
    setelah mendapatkan ebook roti canai ini….saya rasa ilmu tentang roti canai
    saya dah lengkap…dan tak sabar untuk memulakan perniagaan sendiri…terima kasih
    kepada En.Hairul kerana berkongsi ilmu yang sangat berguna.

  10. erin says

    Assalamualaikum,

    Tahniah dan terima kasih kpd en hairul.. penerangan melalui ebook video ni mmg jelas dan langkah demi langkah tunjukkan. ini memudahkan sy membuat roti canai buatan sendiri.. dan akhirnya dapat menikmati roti canai ni bersama keluarga.. semua suka kan nya..

    Terima kasih sekali lagi.

    • Hairul Hissam says

      Tahniah cik erin kerana berjaya membuat roti canai dgn panduan pakej ini.. semoga terus menceriakan keluarga cik erin..tqvm ya.. :D

  11. Puan Suriyani says

    Salam En.Hairul. Alhmdulillah saya dah pun dapat pakej lengkap roti canai. Setelah saya mempelajarinya, rupa-rupanya senang sja membuat roti canai.Saya membuat roti canai, semua keluarga saya gembira & mengatakan sedap….selepas ikut cara2 En.Hairul, mempelajarinya, ternyata kulit roti canai begitu lembut. Terima kasih kpd En.Hairul skali lgi….Kerana telah mengeluarkan ebook yg paling best…Tahniah skali lgi & teruskan mengeluarkan ebook seperti ini lgi di masa akan datang ;)

  12. Muhamad says

    Saya telah beli ebook nie tahun lepas Oct2011, dan saya telah berhenti kerja pada hujung tahun tersebut dari sebuah syarikat konglomorate.
    Panduan yg dituunjukan dalam membuat roti canai dari menguli, menebar dan membakar amat jelas sehingga saya yang tidak pernah buat roti canai sebelum ini mampu melakukannya dengan mengikut kaedah dari Guru saya nie En hairul.

    Saya telah berjaya membuka kedai makan di johor dan telah menjual roti canai dari recepi en Hairul berikan pada Jan 2012 hingga kini dan alahamdulillah sambutan
    baik

    Kalau tak percaya datanglah di MBP802 Sg Balang Besar Muar Johor untuk menikmati roti canai dan mee rebus muar

    Terima kasih Cikgu,

  13. kamal says

    alhamdulillah pakej roti canai en Hairul memang berbaloi dibeli.Skrg saya dah bole buat sendiri roti canai.Cuma bab menebar agak slow tapi tetap sedap dan lembut utk dimakan.Insyaallah saya akan berniaga roti canai di medan selera P.Gudang dlm masa terdekat.terima kasih en Hairul atas pakej yg lengkap ini.

    • Hairul Hissam says

      Tahniah en kamal kerana berjaya membuat roti yg lembut dan sedap dimakan. Saya doakan en kamal berjaya dalam bisnes roti canai nanti.. :D

  14. harma don says

    Assalamualaikum….
    lama dah sy beli pakej roti canai ni tp pg tadi baru try buat…alhamdulillah terima kasih byk2 sbb amat berbaloi sy beli cd ni :) sebelum ni klu nak makan roti kena beli pastu kita x yakin mana dgn tahap kebersihan mereka….
    ps : td baca kat web roti canai ada free buat tosai…apsal yg punya xde ek? huhu nak la jugak…..

  15. says

    Salam,

    Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kpd en. hairul kerana menerbitkan DVD Resepi Roti Canai yg sgt berinformasi ini……

    Melalui DVD ini, terlerai sudah kebuntuan saya…. Nak mengharap Mr.G je pun lama lama boleh overload information jadinya…….

    Melalui pakej Resepi Roti Canai, saya ketahui sudah mengapa doh roti boleh koyak semasa tebar, bagaimana membuatkan roti canai miliki kenipisan dan kelebaran yang seragam, dan yang lebih penting teknik menguli dan sukatan air yang betul……

    Itulah masalah saya selama ini dan en.hairul telah terangkan ia dgn lengkap dan terperinci…..

    TQ….

    Lg satu, cara en.hairul mengajar mcm seolah olah beliau ada di depan kita…..

    TQ…. Terlalu byk ilmu dlm DVD nie ditambah lg dgn artikel2 bermanfaat dan ebook percuma……

    • Hairul Hissam says

      Wsalam dan tahniah diucapkan kerana berjaya membuat roti canai. Saya doakan en hafidz dapat membuka bisnes roti canai nanti :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *