Cara bayar bill online dengan panduan video step by step

bayar

.

Artikel ini berkenaan membayar bila telefon, tnb, air, elektrik atau streamyx secara online. Ia memang mudah. Tidak perlu lagi beratur panjang semata-mata untuk membayar bill- bill ini. Semua boleh dilakukan di rumah secara online. Kita akan menggunakan online banking CIMB dalam membuat pembayaran bill online. Untuk bank-bank lain, caranya lebih kurang sama sahaja. Jom tonton videonya dibawah. Untuk videonya lebih jelas, boleh besarkan videonya dengan klik pada button hujung kanan bawah sekali.
.

.
Dalam membuat pembayaran bill, pastikan no akaun bill anda betul. Jika tidak susahlah nanti. Memang leceh kerana setiap bulan, perlu masukkan no akaun bill kita. Sebenarnya ada cara yang lebih mudah. Jika anda perhatikan di bahagian kiri ada sub menu “My Bills”. Disitu anda boleh set kan maklumat bill anda di dalam sistem CIMB bank anda. So next time tidak perlu masukkan no bill lagi. Hanya perlu pilih senarai bill di pilihan “My Favorite List”. Cubalah godek-godek sendiri, mudah sahaja. Semoga artikel ini membantu anda bayar bill secara online.



Email Rakan Email Rakan   
Anda Di Alu-Alukan

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda sukakannya.
2. Anda boleh kongsi artikel dgn klik button share di atas atau share url link
3. Untuk button "Email Rakan", anda boleh email kepada diri sendiri terlebih dahulu dan kemudian forward kepada rakan anda.
4. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.


Jom Sertai Fanpage Blog Ini
Anda akan dapat resepi percuma dan artikel terbaru.
Hanya klik button Like Page dibawah:


Nak TAMBAH INCOME Dgn BISNES MAKANAN???
Persediaan Terbaik Jika Anda Dibuang Kerja



Jom Belajar Bisnes Bun, Pau Dan Pizza, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Kek & Deco, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Putu Piring, Bambu dan Mayam. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Air, Dadih dan Dessert Hotel. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Roti Canai Dan Murtabak. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Cakoi dan Donut. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Taufufah dan Air soya. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Buat Website dan Grafik. Klik Disini >>>


Ruangan Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Salam.
    Asalkan kita mencari rezeki yg halal.Bisnes online pun boleh hidup juga kalu kita rajin promosi, pelbagaikan produk dan yg penting tak mudah putus asa. Semoga sukses dgn pekerjaan baru nanti.

    Saya memang buat pembayaran segala bil melalui online. Mudah dan menjimatkn masa. Tapi kalu nk bayar ansurn kereta terpaksa pegi bank juga…huhu

    • Wsalam. Benar tu cik mekar. Dengan cara yang betul, insyaAllah apa-apa jua jenis bisnes boleh cari makan. Yg penting jangan berputus asa…. :D…

      p/s: mmg mudahkan cik mekar bayar bill guna online…. tak payahlah beratur menunggu nombor dikaunter.. 😀

  2. hehe..memang mudah sekarang. Online aje. dah leh bayar semua benda.

  3. betul hairul, aku pon bayar bil mcm ni jugak

  4. setakat ni, chii bayar manual je. tak banyak pun. bayar utnuk bil broadband je. yg lain2..da ada org settlekan..ehehe..
    tp cam boss chii ..dia guna maybank.2u ..memang memudahkan..semuanya di hujung jari anda sahaja 😀

  5. klu takde mende ni rasa2nya tak dapatla sy bayar bil tiap2 bulan he he

  6. En Hairul macam mana nak dpt kan transaction authorization code tu ya

  7. salam..nk tylah, mcm mana nk buat payment kereta? dh try godeh2..tp xdpt juga..harap dpt bantu..=)

  8. Akum En Hairul.

    Boleh ke CIMB bank online digunakan bagi menggantikan kredit kad? Saya ingin membuat pembayaran tempahan hotel di Agoda.con tetapi saya tiada kredit kad. Jika boleh macam mane caranya? Jika tidak ape caranya?

error: Content is protected !!