Resepi Donut ala Dunkin Donut dan Aneka Resepi Cakoi special

Lama juga saya tidak menulis artikel. Maaflah. Sibuk menyiapkan pakej aneka resepi donut ala dunkin donut dan aneka resepi cakoi di laman web rasminya di www.resepicakoi.com. Mesti ramai nak tahu detail tentang pakej nie kan. Boleh terus ke laman webnya di www.resepicakoi.com
.

aneka cakoi dan donut

.

Dalam pakej ini anda akan belajar aneka resepi cakoi dan aneka resepi donut special. Pakej ini dihasilkan dari pengalaman saya berniaga cakoi dan bekerja di hotel di pastri kitchen dulu. Sudah tentu ilmu ini sangat berharga buat mereka yang ingin memulakan bisnes makanan cakoi. Ataupun untuk mereka yang ingin mempelbagaikan hidangan makanan keluarga. Tentu meriah kan.

Untuk lebih detail, jom ke laman webnya di www.resepicakoi.com. Jika suka aneka cakoi dan aneka donut ini, kliklah button like dibawah nie.



Email artikel ini pada rakan Email artikel ini pada rakan

Anda dialu-alukan :D

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda suka.
2. Anda dialu-alukan kongsi artikel ini dgn klik button di bawah artikel sahaja.
3. Anda boleh share url link atau nama laman web artikel di mana sahaja.
4. Utk button "Email Artikel ini pada rakan", anda boleh juga email kpd diri sendiri sebelum forward kpd rakan. (Boleh letakkan ruangan Email Anda dan Email Rakan dgn email id yg sama)
5. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.

Artikel Menarik Berkaitan:


Artikel Pilihan Blog Hairul.com:


Facebook Comments

comments

Comments

  1. says

    slm.
    blog yg bagus.
    saya dah cuba mcm2 resepi dari blog en.hairul. paling berpuas hati dengan mee goreng mamak. memang marvelous! :) bila en hairul nak buat video cara-cara buat pizza pula.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam…
      tima kasih kerana sudi mencuba resepi-resepi di dalam blog.
      tqvm atas idea tu.. mmg marvelous.. akan dipertimbangkan..tqvm ya :D

  2. zakirah says

    En. Hairul, saya dah beli resepi taufufah, masa tu belum ada resepi cakoi. Now U offer beli mana u punya produk dpt diskaun utk resepi cakoi..saya tak boleh dapat ke diskaun tu?

  3. Faudzi Ali says

    Salam, En. Hairul sy berminat nak mulakan bisnes cakoi dan donut nie… Terima kasih krn berkongsi pengalaman nie… Satu hari nanti sy nak jadi ushawan yang berjaya, doakanlah sy aamin.

    • Hairul Hissam says

      Wsalam… Saya doakan en faudzi berjaya dalam bisnes cakoi dan donut nanti. Pakej ini bukan sekadar belajar buat donut dan cakoi, malah memahami bisnes cakoi dari pengalaman saya sendiri dan memaksimumkan keuntungan. Semoga berjaya… :D

  4. Mak Sue Asri says

    Aslmkm En. Hairul,

    Sy telah membeli pakej roti canai, taufufah dan cakoi serentak. Bagaimana sy nk mendapat resepi donat kerana sy dh ada resepi cakoi tersebut?

    • Hairul Hissam says

      Wsalam Mak sue.
      tima kasih di atas pembelian pakej roti canai dan taufufah sebelum ini.
      Dulu memang pakej cakoi digabungkan dengan pakej taufufah. Tetapi pakej cakoi dulu hanyalah ebook bergambar..
      tetapi kini ia diasingkan dan dibina semula dengan video step by step yg sangat terperinci dengan tambahan yg sangat berbaloi…
      Email saya mak sue di kincin85@hotmail.com untuk diskaun buat mak sue… :D

  5. zt says

    salam,saya dah dapatkan video ebook cakoi dan donut..mmg puas hati hasilnya,terutama donut..skrg saya dpt buat donut yg lembut utk anak2 mcm dijual di kedai kek&roti..tqvm en.hairul..

  6. Faudzi Ali says

    Salam, sy nak tanya pasal membuat donut selain dari sortening apa bahan yang lain perlu diganti. Sy dah cuba buat karipap pusing memang berbaloi, sedap…..! Terima kasih

    • Hairul Hissam says

      Wsalam. tima kasih en fauzi.. Karipap pusing tu resepi mak saya masa jual dipasar malam dulu.. mmg laris. Berkenaan shortening mungkin en faudzi risau halal dan haram kot. Jangan risau kerana pihak jakim ada teknologi mengesan dna babi. Jadi jika ada cop halal jakim, halal la. Menurut kedai kek dan roti makcik saya, ada shortening keluaran felda iaitu jenama Marina. Maafkan saya en faudzi, segala pertanyaan pelangan sepatutnya melalui email yg ada diberitahu di dalam video ebook. Jika nak tahu bahan lain yg boleh digantikan dengan shortening, sila email saya guna email support yg diberitahu di dalam video ebook.

  7. Ezd says

    Assalamualaikum En.Hairul dan pembaca semua
    Di sini saya nak kongsikan pengalaman ibu saya setelah mencuba resepi donut yang dibekalkan.. memang menjadi… Mak saya sangat sukakannya… sebelum ini kalau buat donut mesti tak jadi… tak lembut macam yang beli dekat kedai… rupa-rupanya ada beberapa step yang tak betul.. hehehe.. Tapi sekarang tidak lagi.. dengan adanya video panduan membuat membuat donut dan cakoi ini masalah dah diatasi.. terima kasih kerana sudi berkongsi resepi..Lepas nih bleh la saya cuba resepi-resipi yang lain plak kat blog nih… hurmm bertambah lagi la berat badan saya cmni… hehehe

    Salam mesra dari ezd…

    • Hairul Hissam says

      wsalam Cik Ezd. tima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman membuat donut, cakoi dan yang lain2. Saya sendiri rasa seronok apabila pakej saya dapat memberi manfaat kepada pembeli.. :D .. tqvm ya…

      p/s: Kena byk exercise nie utk turunkan semula berat badannya..he.he.he

  8. ira says

    assalamualaikum en.hairul..
    pertama sekali “tahniah” krn mhasilkan pakej dvd yg sangat mudah d fahami & padat dgn tips2..
    saya adlh pgemar cakoi&donat manakala suami saya pgemar taufufah & roti canai..
    sebelum ni,sudah banyak resepi saya cuba tapi banyak juga yg tak mjadi dan tak menepati cita rasa saya dan suami.
    semasa terbaca blog dari en.hairul saya tertarik dgn pakej taufufah tp saya ragu2 utk mbeli mungkin takut x mjadi..
    tp selepas mbaca apa yg ada d dlm pakej dan melihat video2 yg d tunjukkan..
    saya jd yakin & terus mbeli 3 pekej iaitu pekej taufufa,pakej roti canai & pakej cakoi..DAN hasilnyaaa LIKE..LIKE..LIKE!!
    saya tlh bhasil mbuat cakoi&donat yg sangat sedappp..mnkala roti canainya yumyum (taufufah x sempat nak buat hihi)
    ucapan terima kasih dr saya&suami,semoga pakej2 ini bermanfaat utk kami sekeluarga.
    from ira…

    • Hairul Hissam says

      Mmg tak silap puan membeli 3 pakej bersama dengan diskaun tambahan. InsyaAllah berbaloi. Saya turut gembira ia membantu menceriakan hidangan keluarga Puan Ira. tqvm ya :D

  9. Puan Suriyani says

    Salam En.Hairul…Saya adalah merupakan pembeli pakej cakoi & donut…Alhamdulillah, saya sudah berjaya membuat cakoi & donut seperti yang En.Hairul ajarkan melalui ebook & video pakej cakoi & donut. Sebelum ini, saya membuat cakoi mengikut resepi2 dari buku2 resepi yang saya beli. Semuanya yang saya buat, cakoi menjadi keras…tetapi bila dah belaja dari En.Hairul iaitu pakej lengkap membuat cakoi dan donut, Alhamdulillah saya berjaya membuat cakoi yang lebih sedap, lembut & kenyal….. Insyallah, saya juga ingin membeli pakej Taufufah, Pakej Roti Canai & Pakej Kraftangan pula….Terima Kasih En.Hairul kerana mengeluarkan ebook yang sangat berguna ini…k,TQ ;)

    • Hairul Hissam says

      Tima kasih kerana berminat cik nana, memang berbaloi. Pembeliannya mudah sahaja. Cik masuk ke laman webnya dibawah

      http://www.resepicakoi.com

      kemudian klik button pembelian dibawah sekali untuk ke ruangan pembelian. Dapatkan akaun bank saya di sana dan buat pembayaran. Selepas bayar, isi borang pengesahan yang disediakan ruangan pembelian tersebut.. Mudah kan..

  10. naimah says

    sy dah beli pakej cakoi dan donut..sy cuba buat donut origanal sedap..anak2 suka dai org minta di variasikan donut..nanti la sy cuba…kaya yang diajar pun sedap gak…pakej roti canai berape pulak

    • Hairul Hissam says

      Mmg bagus kalo dapat pelbagaikan lagi donutnya… Oh.. pakej roti canai harganya RM60 sahaja.. tima kasih ya.. :D

  11. shida says

    Terima kasih byk2 atas tunjuk ajar En Hairul. Sy telah berjaya membuat donut yg lembut. Anak2 sy menyukainya terutama donut yg ada coklat. Sudah 3 kali sy membuatnya. Cakoi belum sempat cuba. Sy amat berharap En Hairul dpt hasilkan cara membuat pelbagai kek, cup cake & muffin yg mudah dibuat serta sedap. Terima kasih sekali lg.

    • Hairul Hissam says

      Terima kasih kembali cik shida. Semoga ia menceriakan keluarga cik shida. InsyaAllah akan diusahakan membuat pelbagai kek nanti.. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *