Petua Cara Membuka Penutup Botol Yang Ketat


.
Kadang-kadang tu, agak sukar membuka penutup botol atau penutup bekas yang ketat. Kita punyalah memulas penutup botol sekuat tenaga. Namun tidak berjaya juga membukanya. Memang tension. Jika anda mengalami masalah ini cubalah cara mudah ini untuk membuka penutup botol bekas ini.

.

Petua Cara Membuka Penutup Botol Yang Ketat

1. Caranya anda hanya perlu menrendam penutup botol tersebut ke dalam air yang agak panas. Nanti penutup botol itu akan kembang sedikit. Ini memudahkan anda membukanya dengan lebih mudah..

Biasanya kita akan menggunakan kain lembab kan untuk membuka penutup botol yang ketat ini. Apa kata selepas ini, anda cuba pula Petua Cara Membuka Penutup Botol Yang Ketat di atas.

P/s: Jangan lupa membaca artikel sebelum ini iaitu Petua cara hilangkan sisa racun serangan pada sayur. Tapi sebelum itu, kliklah button Like. Baru saya tahu anda sukakan artikel ini.



Email artikel ini pada rakan Email artikel ini pada rakan

Anda dialu-alukan :D

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda suka.
2. Anda dialu-alukan kongsi artikel ini dgn klik button di bawah artikel sahaja.
3. Anda boleh share url link atau nama laman web artikel di mana sahaja.
4. Utk button "Email Artikel ini pada rakan", anda boleh juga email kpd diri sendiri sebelum forward kpd rakan. (Boleh letakkan ruangan Email Anda dan Email Rakan dgn email id yg sama)
5. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.

Lagi Artikel MENARIK Blog Ini:


Nak TAMBAH INCOME Dgn BISNES MAKANAN???
Persediaan Terbaik Jika Anda Dibuang Kerja

Facebook Comments

comments

Comments

  1. says

    haaa..akhirnya jumpa jugak petua ni… penah aritu sy nk bukak botol sos…mmg xleh nk bukak..mintak tolong hubby bukak pun, dia xleh gak..mcm2 care kitorg gune, last2 kitorg gune playar utk bukak penutup tu..hehe..dah xnampak rupe penutup botol da..

  2. 'Izzah says

    care lain yg saye tahu…
    ttpi ini untuk bekas kaca , bukan plastik…
    >>terbalikkan bekas kaca ke dlm air panas…ttpi hanya di bahagian penutup sahaja , yg terkena pd air…kemudian buka penutup dgn kain…insyaallah ia mudah dibuka..

  3. gloryatie says

    ye la kadang2 memang susah nak buka penutup botol.. kadang2 terpaksa cungkil dengan pisau. memang susah, lepas ni boleh la cuba petua ni. macam senang je (‘,’)

  4. choco nila says

    boleh juga membuka botol air atau bekas dengan memukul bawah bekas tu .. ketuk beberapa kali dan boleh lah buka ..