Petua Cara Membuka Penutup Botol Yang Ketat

Kadang-kadang tu, agak sukar membuka penutup botol atau penutup bekas yang ketat. Kita punyalah memulas penutup botol sekuat tenaga. Namun tidak berjaya juga membukanya. Memang tension. Jika anda mengalami masalah ini cubalah cara mudah ini untuk membuka penutup botol bekas ini.

.

Petua Cara Membuka Penutup Botol Yang Ketat

1. Caranya anda hanya perlu menrendam penutup botol tersebut ke dalam air yang agak panas. Nanti penutup botol itu akan kembang sedikit. Ini memudahkan anda membukanya dengan lebih mudah..

Biasanya kita akan menggunakan kain lembab kan untuk membuka penutup botol yang ketat ini. Apa kata selepas ini, anda cuba pula Petua Cara Membuka Penutup Botol Yang Ketat di atas.

P/s: Jangan lupa membaca artikel sebelum ini iaitu Petua cara hilangkan sisa racun serangan pada sayur. Tapi sebelum itu, kliklah button Like. Baru saya tahu anda sukakan artikel ini.



Email Rakan Email Rakan   
Anda Di Alu-Alukan

1. Jika anda suka artikel ini, klik button LIKE. Baru saya tahu anda sukakannya.
2. Anda boleh kongsi artikel dgn klik button share di atas atau share url link
3. Untuk button "Email Rakan", anda boleh email kepada diri sendiri terlebih dahulu dan kemudian forward kepada rakan anda.
4. Kalau nak Print, tekan pada keyboard anda: Ctrl dan P serentak.


Jom Sertai Fanpage Blog Ini
Anda akan dapat resepi percuma dan artikel terbaru.
Hanya klik button Like Page dibawah:


Nak TAMBAH INCOME Dgn BISNES MAKANAN???
Persediaan Terbaik Jika Anda Dibuang Kerja



Jom Belajar Bisnes Bun, Pau Dan Pizza, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Kek & Deco, Klik Disini >>>>



Jom Belajar Bisnes Putu Piring, Bambu dan Mayam. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Air, Dadih dan Dessert Hotel. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Roti Canai Dan Murtabak. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Cakoi dan Donut. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Aneka Taufufah dan Air soya. Klik Disini >>>



Jom Belajar Bisnes Buat Website dan Grafik. Klik Disini >>>


Ruangan Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. haaa..akhirnya jumpa jugak petua ni… penah aritu sy nk bukak botol sos…mmg xleh nk bukak..mintak tolong hubby bukak pun, dia xleh gak..mcm2 care kitorg gune, last2 kitorg gune playar utk bukak penutup tu..hehe..dah xnampak rupe penutup botol da..

  2. care lain yg saye tahu…
    ttpi ini untuk bekas kaca , bukan plastik…
    >>terbalikkan bekas kaca ke dlm air panas…ttpi hanya di bahagian penutup sahaja , yg terkena pd air…kemudian buka penutup dgn kain…insyaallah ia mudah dibuka..

  3. ye la kadang2 memang susah nak buka penutup botol.. kadang2 terpaksa cungkil dengan pisau. memang susah, lepas ni boleh la cuba petua ni. macam senang je (‘,’)

  4. boleh juga membuka botol air atau bekas dengan memukul bawah bekas tu .. ketuk beberapa kali dan boleh lah buka ..

error: Content is protected !!